Apple’ın piyasa değeri 2 trilyon doları geçti! - Haberler - indir.com

Apple’ın piyasa değeri 2 trilyon doları geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-20 10:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple'ın Suudi petrol şirketi Aramco'ya kaptırmış olduğu dünyanın en değerli şirketi ünvanını geri aldığı duyurulmuştu. Corona virüs salgını petrol endüstrisine büyük darbe vururken, teknoloji şirketlerinin kazançlarını ciddi anlamda artırmasını sağladı. 

Apple'ın 465 Dolar civarındaki hisse değeri kısa süreliğine 468.09 Dolar'ı gördü. ve bu sayede şirketin piyasa değeri 2 Trilyon Doları geçti. Anlık düşüşler yaşanıyor olsa da, Apple'ın 2 Trilyon Dolarlık bir şirkte olduğu bir gerçek.

Apple ABD hükümetinin gizli görevlerine özel iPod geliştirmişApple ABD hükümetinin gizli görevlerine özel iPod geliştirmiş

Apple’ın piyasa değeri 2 trilyon doları geçti!

Teknolojinin dev ismi bu seviyeye ulaşmayı başaran ilk ABD'li şirket olmuş oldu. İki aydan uzun bir süre önce 1,5 Trilyon Dolar seviyesini deviren Apple'ın bu kadar hızlı bir şekilde büyüme göstermesi son derece dikkat çekici. Kısa süre sonra tanıtımı gerçekleştirilecek olan iPhone 12 ile şirketin piyasa değeri hızlı bir şekilde artış göstermeye devam edecek gibi duruyor.

Şirketin sahip olduğu hisse değeri 5 ay önceki en düşük seviye ile kıyasladığımız zaman şu anda iki kattan daha fazla artış göstermiş durumda. Teknolojinin dev ismi bu ayın sonunda dörde bir hisse bölünmesini tamamlayacak. Bu, Apple’ın hisse fiyatını 100 dolar aralığına indirecek, ancak  bu durum şirketin genel piyasa değerini etkilemeyecek.


Apple yeni 30W USB-C güç adaptörünü duyurduApple yeni 30W USB-C güç adaptörünü duyurdu

PAYLAŞ