Apple'ın Efsane Tasarımcısı Jony Ive Takımdan Ayrıldı - Haberler - indir.com

Apple'ın Efsane Tasarımcısı Jony Ive Takımdan Ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-28 11:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın teknoloji devi olan markası Apple, kendisi için çok önemli bir ismi kaybediyor. Apple’ın baş tasarım yönetici olan Jnoy Ive’in Apple’dan ayrılacağı kesinleşti. 

Apple’ın başarılı kadrosundan en önemli isimlerden biri olan Ive, iPhone ve Mac cihazlar dahil olmak üzere şirketin endüstriyel tasarımcısıydı. Jhony Ive’in ayrılacağını bugün bir basın duyurusuyla duyuran Apple’dan gelen bu haber hem basın sektörünü, hem de teknoloji pazarı için oldukça şaşırtıcı bir haberdi. Apple’ın yapmış olduğu bu açıklamadan sonra şirketin hisseleri yüzde 1’lik bir düşüş yaşadı.  

Apple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına GiriyorApple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına Giriyor

Jhony Ive Kendi Tasarım Şirketini Kuruyor 

2018 Apple Tasarım Ödülleri sahipleri açıklandı

Ürünlerim tasarım aşamasının her anında dokunuşları olan Jhony Ive 20 yıldan daha uzun süredir Apple’la birlikte çalışıyordu. Jhony Ive’den Apple ile yollarını ayırmasının nedenin ise kendi tasarım şirketini açacağını açıkladı. 

Konu ile ilgili olarak Financial Times’ın yayınlamış olduğu habere göre Jhony Ibe’ın yeni şirketinin ismi LoveFrom adını alacak. Ancak Jhony Ive’ın yeni bir şirket kurması Apple’la olan tüm ilişkisinin kesildiği anlamına da gelmiyor. Ive’ın şirketi olan LoveForm’un ilk müşterisi de Apple olacak. Yeni tasarım şirketinin 2020 senesinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Jhony Ive ise yapmış olduğu açıklamada; Artık Apple çalışanı olmamasına rağmen Apple’ın tüm süreçleriyle iç içe olacağının altını çizerek, Apple ile birlikte uzun yıllar daha bir arada çalışmak istediğini belirtti. 

 


Apple, Teknoloji Savaşını KaybediyorApple, Teknoloji Savaşını Kaybediyor
Yeni Apple Watch Kamerayla GelebilirYeni Apple Watch Kamerayla Gelebilir

PAYLAŞ