Apple'ın AI ve VR şirketlerine ilgisi Spaces'i satın almasıyla devam ediyor - Haberler - indir.com

Apple'ın AI ve VR şirketlerine ilgisi Spaces'i satın almasıyla devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-25 21:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Bu yıl satın aldığı yapay zeka girişimleri ile Google ve Facebook'u geride bırakan Apple, belli temalara sahip konum temelli sanal ortam ve deneyimler üreten Sanal Gerçeklik girişimi Spaces'i satın aldı.

Son dönemde satın almış olduğu VR ve yapay zeka şirketleri ile dikkat çeken Apple, önemli bir satın almaya daha imza attı. Şirket Sanal Gerçeklik girişimi Spaces'i satın aldı. Şu an için Apple veya Spaces'tan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Apple hisseleri 500 dolar seviyesini aştıApple hisseleri 500 dolar seviyesini aştı

Fakat Spaces, geçtiğimiz hafta kendisine yeni bir rota belirlediğini açıkladı. Space tarafından şu açıklama yapıldı:

Harika VR video konferans ürünümüze katkıda bulunan kullanıcılarımıza ve ortaklarımıza ve tema parklarında ve tiyatrolarda bulunan sanal gerçeklik konum tabanlı eğlence mekanlarımızdan keyif alan birçok kişiye teşekkür ederiz.

Spaces kullanıcılara neler sunuyor? 

 Spaces, eğlence parklarından perakende mağazalarına kadar belirli temalara sahip konum temelli sanal ortam ve deneyimler üretiyor. 2016 yılında DreamWorks Animation'dan ayrılan Brad Herman ve Shiraz Akmal, girişimi kurmaya karar verdi. Spaces, şimdiye kadar düzenlenen 2 yatırım turunda toplamda 9.5 milyon dolar yatırım aldı.  

Şirketin lider yatırımcıları arasında Comcast Ventures ve Songcheng Performances Development yer alırken, Boost VC, Canyon Creek Capital, Colopl VR Fund, Gree Inc., Kai Huang, The Venture Reality Fund,  the Sinovation Fund, Youku Global Media Fund ve CRCM VC. dahil olmak üzere 11 farklı yatırımcısı bulunuyor. 

Pandemiden dolayı Spaces'ın fiziksel VR merkezlerini kapatmak zorunda kaldığını da belirtmemiz gerekir. Bir takım işten çıkarmalar yapmak zorunda kalan şirketi, Paycheck Protection Program kredisine başvurmak durumunda kaldı. 

Apple'ın AI ve VR Şirketlerine İlgisi 

Bu sene satın aldığı yapay zeka girişimleri ile Google ve Facebook'u geride bırakan Apple, Spaces ile birlikte yıl içerisinde satın aldığı girişim sayısını sekize yükseltti.

Şirketin değeri 2 Trilyon Dolar barajını aşan Apple, sunmuş olduğu donanımları; gelişmiş teknolojiler ile desteklemek konusunda kararlı. Bu noktada Apple'ın Mayıs ayında canlı etkinlikler ve spor müsabakaları için sanal deneyimleri sunan  NextVR'ı 100 milyon dolara aldığını hatırlatalım. 

Pandemi sebebi ile insanlar fiziksel mekanlardan uzak kaldı. AR ve VR teknolojileri etkinlikler ve satın alma deneyimi açısından son derece önemli bir öğe olarak konumlandı. Sunmuş olduğu donanımlar ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan Apple, 2021 yılında AR-VR başlıkları ile karşımıza çıkabilir. Karma gerçeklik ekosisteminde yer almayı planlayan şirket, Apple TV ve App Store'un gücünü arkasına alarak VR ekosistemin en önemli oyuncularından biri olabilir. 



PAYLAŞ