Apple'dan sonra YouTube'da Netflix'e rakip oluyor! - Haberler - indir.com

Apple'dan sonra YouTube'da Netflix'e rakip oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 18:01:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Alternatif içerik platformu olarak dünyaca ünlü olan Netflix geçtiğimiz günlerde ilk interaktif içeriğini yayınlamıştı. Black Mirror: Bandersnatch isminde olan ilk interaktif filmdeki kaderi izleyici kitle belirliyor. Bu özelliği sayesinde Netflix kullanıcısı tarafından oldukça dikkatleri üzerine çeken şirket, gelecek zaman içerisinde bu film ile ciddi kazanç elde edeceği düşünülüyor. Netflix ilk interaktif filminin son derece farklı bir özelliğe sahip olması ile dikkatleri üzerine çekti. Bir çok Netflix kullanıcısı Black Mirror: Bandersnatch filmini defalarca seyrederek filmi farklı sonlar ile görmeye çalıştı. Geçtiğimiz günlerde Apple, Netflix'in karşısına çıkarak en büyük rakiplerinden biri olacağının sinyallerini vermişti. Bu durum Netflix açısından olumsuz olduğu gibi şimdilerde de YouTube ile karşı karşıya geliyoruz. 

Netflix'in ilk interaktif filminin dikkatleri üzerine çekmesi sayesinde YouTube'da bu işin içine girmeye hazırlanıyor. Bugünlerde ortaya çıkan haberlere baktığımız da, video paylaşım platformu olarak karşısında rakip görmeyen YouTube da kendi interaktif filminin hazırlığına başladığının sinyallerini verdi. YouTube orijinal içerikleri arasında yer alacak Youtube interaktif filmi, yakında duyurulacak. Ayrıca filmin izleyici kitle tarafından ilgi görmesi halinde devamının da geleceği hakkında çeşitli söylentiler söz konusu.

Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!

YouTube interaktif reklamlarla karşımıza çıkmıştı

YouTube tarafından hazırlanacak olan interaktif film içeriklerinin Netflic gibi bir platformun hazırladığı içerikten çok daha yüksek bir başarıya sahip olacağı da beklentiler arasında yerini alıyor. YouTube'un bu tarz bir alanda yer alıyor olması rekabette ciddi miktarda etkisi olacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor. Geçmişe baktığımızda YouTube, yine interaktif reklam örnekleri ile karşımıza çıkmıştı. Reklam alanında bu şekilde bir içeriğe imza atan YouTube'un bu konuda Netflix'den daha tecrübeli olduğunu görebiliriz. İnteraktif içerik üretmek konusunda piyasada çeşitli bilgiler dönüyor. Konu hakkında bir takım kitle bu tarz içerikleri dikkat çekici olarak değerlendirse de bir takım kitle ise içeriklerin oyundan farkının olmadığını dile getiriyor. Fakat bu düşüncelere rağmen Netflix‘in ardından YouTube‘un da interaktif film çıkarması üzerine, interaktif filmlerin daha popüler bir hale geleceği düşünülüyor.

Piyasanın yenilikçi içerikleri olarak değerlendirilen interaktif içerikler bildiğimiz filmlerden çok daha farklı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu konu hakkında bilgiler biraz da Google tarafından geldi. Google, YouTube'a özel interaktif özel içerik geliştirmek adına Hollwood stüdyoları ve alanında uzman yapımcılar ile görüşmeler başlattığının bilgisini verdi. YouTube'un bu hamlesi karşısında Netflix ve Hulu gibi popüler online içerik platformlarına ciddi anlamda rakip olacak gibi gözüküyor. Şu an için üzerinde çalışmalar yapılan bu projeler hakkında yakın zamanda resmi adımların atılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Apple'da Netflix'e rakip olacağının bilgisini resmi olarak vermişti. Netflix bu durum karşısında interaktif filmleri ile kullanıcı kitlesini etkilemeye yönelik hareket etti. Fakat şimdi de YouTube açısından gelen bir haber ile Netflix'in huzuru kaçmış durumda. Netflix'in interaktif içeriklerine karşılık olarak YouTube'da kendi içeriklerini hazırlamak adına kolları sıvadı. Ki daha önce de bu tarz çalışmaları ile karşımıza çıkmıştı. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Çocuklar İçin Güvenli Hale GetirilebilirYouTube Çocuklar İçin Güvenli Hale Getirilebilir
YouTube Kids'in güvenli denilen içeriği güvensizliklerle doluYouTube Kids'in güvenli denilen içeriği güvensizliklerle dolu
Netflix'in çok ucuz mobil abonelik paketi Türkiye'de yayınlandıNetflix'in çok ucuz mobil abonelik paketi Türkiye'de yayınlandı

PAYLAŞ