Apple'dan Netflix Benzeri Servis Geliyor - Haberler - indir.com

Apple'dan Netflix Benzeri Servis Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 15:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Pazarda Netflix ve Amazon Prime Video gibi popüler dizi ve film izleme platformları yer alıyor. Sıkı bir rekabet olan bu pazara Apple’dan yeni bir hamle gelmesi bekleniyor. Buna göre önümüzdeki yılın ilk yarısı ile beraber Amazon Prime Video veya Netflix gibi benzer bir servisin Apple tarafından hizmete sunulacağı ortaya çıktı. Yabancı kaynaklı bu bilgiye göre Apple’ın bu servisini ek bir uygulama yada varolan TV uygulamasının içinde sunması bekleniyor. Bu hizmetin ilk olarak ABD üzerinde sunulması ve sonrasında ise 100’den fazla ülkede faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu yeni hizmetinde orijinal programların yanı sıra üçüncü taraf içeriklerini de göreceğiz.

Apple Yeni Video Servisi

TV sağlayıcıları ve yayın servisleri tarafından sunulacak olan kanal paketlerine abone olunabilecek. Apple’ın zaten 2006’dan veri sunmuş olduğu bir TV cihazı bulunuyor. Ancak içerikler noktasında bir türlü bekleneni veremeyen şirket ABD pazarında ve genel anlamda Amazon veya Roku gibi girişimlerin arkasında kalıyor. Apple’ın bu sunacağı resmi TV hizmeti ile beraber durumu değiştirmek ve köklü bir rakip olması bekleniyor. Bu servis iOS kullanıcılarına ücretsiz verilecekken, servisin başka yazılımda çalışmaması ve bu noktada yayılımının engellenmesi düşünülüyor.

Rakip isimlere baktığımız zaman Amazon Prime ve Netflix hem kendi uygulamaları haricinde smart TV ve set üstü cihazlarda yer alan yaygın kullanımları sayesinde geniş kitlelere erişiyorlar. Ancak Apple’ın kendi servisini iOS ekosisteminde tutarak bu noktada bir kısıtlama gerçekleştirmesi bekleniyor. Fakat servis iOS ve Apple TV cihazlarına tamamen ücretsiz sunulursa, yine geniş kitlelere erişmesi bekleniyor. Apple’ın orijinal içerikler için 2018’de 1 milyar dolar ayırdığı ifade ediliyordu. Apple’ın başarılı içeriklere sahip olması beklenirken ne kadar ilgi göreceği ise henüz bilinmiyor.  





PAYLAŞ