Apple’dan eski çalışanına hırsızlık davası - Haberler - indir.com

Apple’dan eski çalışanına hırsızlık davası

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-15 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple şirketin ticari sırlarını para karşılığı medyaya sızdırması gerekçesiyle eski bir çalışanını mahkemeye verdi.

Apple, henüz piyasaya sürülmemiş yeni ürünleri hakkında ayrıntıları ve ticari sırları medyaya sattığı iddiasıyla eski MacBook tasarımcısına dava açtı.  Öğrenilenlere göre Simon Lancaster, 10 yılı aşkın süredir Apple'da çalışıyor ve şirketteki üst düzey rolü nedeniyle bazı şirket bilgilerine rahatça erişebiliyordu.

Apple, Almanya’da yeni bir Ar-Ge merkezi açıyorApple, Almanya’da yeni bir Ar-Ge merkezi açıyor

Şirketin konuyla ilgili Perşembe günü yayınladığı mahkeme belgesinde, "Apple'da on yıldan fazla süredir çalışmasına rağmen Lancaster, Apple'ın hassas ticari sırlarını sistematik olarak yaymak için şirket içerisindeki konumunu ve güvenini kötüye kullandı" ifadelerine yer verildi.

Apple’ın açtığı davanın dosyasına göre Lancaster ve bilgileri yayımlayan söz konusu gazeteci arasındaki iletişim ilk kez 2018 yılında başladı. Ardından Lancaster, bu zamana kadar henüz tanıtılmamış Apple ürünlerini ve mevcut ürünlerdeki henüz tanıtılmayan yenilikleri ve şirketin gelecekteki ürün duyuruları da dahil olmak üzere pek çok şirket içi bilgiyi para karşılığında medyaya sızdırılmasını sağladı.

Simon Lancaster ciddi bir suçlamayla karşı karşıya

1 Kasım 2019 tarihine kadar şirkette üst düzey bir malzeme lideri ve ürün tasarım mimarı olarak çalışan Simon Lancaster, üst düzey rolü yetkileri nedeniyle şirket içinde pek çok bilgiye erişim sağlayabiliyordu. İddialara göre Simon Lancaster, 15 Ekim 2019 tarihinde istifasını Apple’a bildirdikten sonra bile toplantılara katılmaya devam etti. Simon Lancaster bu dönemde şirket tarafından doğrudan toplantılara katılmaması yönünde uyarı almasına rağmen şirketle ilgili pek çok bilgiye erişim sağlamaya devam etti.

Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi

Apple’ın geçtiğimiz hafta Simon Lancaster’a karşı açmış olduğu söz konusu davada henüz bir karar çıkmasa da şirket, mahkemeden konuyla ilgili tazminat ve dava masrafları da dahil olmak üzere yüklü bir ceza talebinde bulundu. Mahkemenin konuyla ilgili nasıl bir karara varacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.


Apple Almanya’ya 1 milyar dolarlık yatırım yaptıApple Almanya’ya 1 milyar dolarlık yatırım yaptı
Apple, 5G konusunda dışa bağımlı olmak istemiyorApple, 5G konusunda dışa bağımlı olmak istemiyor

PAYLAŞ