Apple için dava iddiaları arka arkaya gelmeye devam ediyor. Son olarak FlickType tarafından dava edilen şirket, başka bir toplu dava ile karşı karşıya geldi. Teknoloji devine karşı bir araya gelen kripto para yatırımcıları kötü amaçlı bir uygulama yüzünden yaşadıkları mağduriyet Apple’ı sorumlu tuttu ve Apple’a karşı ortak bir dava açtı. Konuyla ilgili açıklamalar ise siber güvenlik BT uzmanı olan Hadona Diep tarafından yapıldı.

İddia: Apple durumu bildiği halde bilgilendirmemiş!

Kripto para yatırımcıları tarafından yapılan paylaşımlarda, şirketin durumu bilmesine karşın kullanıcıları bilgilendirmediği, bu nedenle de mağduriyetlerin yaşanmasına neden olduğu öne sürüldü. Davada konuyla ilgili olarak “Davacı, Apple’ın uygulamaları App Store’da izin vermeden önce kapsamlı bir şekilde incelediğini bildiği veya en azından bildiğini düşündüğü için Toast plus olarak bilinen uygulamayı Apple App Store’dan Mart 2020’de ya da o civarlarda telefonuna indirdi. “ ve “Toast Plus, isimleri benzer olan ve App Store’daki uygulama için kullanılan logo aynı veya neredeyse aynı olduğu için tanınmış bir kripto para cüzdanı olan Toast Wallet cüzdanının bir versiyonuydu. “ denildi. Bu nedenle uygulama mağazasında bir taklit mi var soruları da akıllara geldi.

Toast Plus ile ilgili detaylar ortaya çıktı

Araştırmalar derinleştikçe, Toast Plus adlı uygulama ile ilgili pek çok farklı kritik veri ortaya çıktı. Yapılan açıklamalara göre mevcut uygulama, tüketicilerin kripto paralarını elde etmek ve çalmak amacıyla oluşturulmuş bir sahtekarlık programı. Bu nedenle de Apple’ın uygulama mağazasındaki tüm ihlalleri yapan uygulamanın Apple tarafından nasıl onaylandığı, nasıl yayınlanmasına izin verildiği merak edilmeye başlandı. Asıl uygulamayı kopyalayan ve ikonuna kadar benzeyen sahte uygulama, pek çok kişinin mağduriyet yaşamasına yol açtı.

478 XRP buharlaştı!

Davada yaşanan olaylar ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı. Buna göre 2018 yılının Ocak ayında 474 XRP’yi mevcut uygulamalar aracılığıyla aktarıldı. Yatırım amacı ile yapılan bu işlem sonrasında hesap geçtiğimiz dönemde kontrol edildi. Ancak hesabın 3 Mart 2020’de silindiği ve kripto paraların da kaybolduğu görüldü. Yatırımcı ise konu ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaptı. 

Siber güvenlik BT uzmanı olan Hadona Diep tarafından yapılan açıklamalara göre Apple mevcut konuda büyük bir sorumluluk alarak ciddi bir zararın yaşanmasında da yol açtı. Apple, mevcut iddialar karşısında şu ana kadar herhangi bir resmi bir açıklama yapmadı. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde mahkeme süreci ile birlikte gelişmenin nasıl olacağı ve Apple’ın mevcut uygulama üzerinden herhangi bir ceza alıp almayacağı merak ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir