Apple, yeni 1 milyar dolarlık kampüsün nerede açılacağını açıkladı! - Haberler - indir.com

Apple, yeni 1 milyar dolarlık kampüsün nerede açılacağını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-14 10:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

ABD'li teknoloji devi Apple, yeni 1 milyar dolarlık kampüsün nerede açılacağını açıkladı! Apple bu kampüsü Teksas eyaletine bağlı olan Austin şehrinde inşa edeceğini açıkladı.

Apple, yeni 1 milyar dolarlık kampüsün nerede açılacağını açıkladı!

Teknoloji devi olan ve geçtiğimiz aylarda 1 milyar dolar piyasa değerini aşan ilk şirket olan Apple, resmi sitesinden yaptığı bir duyuruda ABD'nin Teksas eyaletine bağlı olan Austin şehrinde yeni bir kampüs inşa edeceğini belirtti. Bu yeni inşa edeceği kampüs yaklaşık olarak 1 milyar dolara mal olması beklenirken kampüste 15 bin kişi Apple teknolojilerini geliştirmek için çalışmaya başlayacak. Yaklaşık olarak 133 dönümlük olacak olan bu tesis, şirketin mevcut kampüsüne yaklaşık olarak 1.5 km mesafe uzaklıkta olacak.

Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!

Şirket kampüsün ilk başta 5 bin çalışana sahip olacağını ve zaman ilerledikçe çalışma gücünün daha da yükseleceğini ve bu sayının toplamda 15 bine kadar ulaşacağını belirtiyor. Yeni inşa edilecek olan bu tesiste Ar-Ge, işletme, finans, satış ve müşteri destek departmanları bulunacak. Tüm bunların yanı sıra Apple, ABD'de faaliyet gösteren veri merkezleri için de farklı planlar yapıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde şirket 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu veri merkezleri de %100 yenilenebilir enerji ile çalışacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.


Apple'dan tablet kullanıcılarına güzel haberApple'dan tablet kullanıcılarına güzel haber
Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecekAndroid telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek
Huawei ve Çin, Apple'a en büyük darbeyi vurmak için hazırlanıyorHuawei ve Çin, Apple'a en büyük darbeyi vurmak için hazırlanıyor

PAYLAŞ