Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi - Haberler - indir.com

Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 18:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Biyoteknoloji şirketi olarak göre yapan Biogen'in Apple ile beraber ortak bir konuda işbirliği sağladığı öğrenildi. Bir arada çalışma performansı sergileyen iki şirketi, Apple Watch ve iPhone'un bir insanın bilişsel olarak gerilemesinin, demans ve nörolojik hastalıklarının potansiyel semptomlarını anlamaya nasıl yardımcı olabileceğiniz anlamak için yeni bir sanal araştırma çalışmalarına başladı. 

Biogen, bunama belirtilerini tespit etmek için Apple Watch'u kullanacak

İki şirket tarafından yürütülen bu çalışma 2021 yılında başlayacak ve bir kaç yıl da sürecek gibi gözüküyor. Söz konusu bu proje, Apple Watch gibi giyilebilir teknoloji ürünü olan cihazların uzun bir vadede bilişsel performans takibi için kullanıp kullanmayacağını belirlemek konusunda kullanılacak. Bu sebeple de Biogen'den çok çeşitli yaşlarda ve bilişsel performans seviyelerinden insanları bu projeye dahil etmeleri bekleniyor. Buradaki nihai hedef ise zaman içerisinde bilişsel performans takibi için dijital biyo belirteçler geliştirmektir. Bu sayede de potansiyel olarak hafif bilişsel bozulmanın (MCI) erken belirtileri de tespit edilecek. 

Apple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardıApple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardı

Şu an için 65 yaş üzerinde olanların %15 ile 20'sini etkileyen bilişsel sağlıktaki düşüşleri fark etmede önemli düzeyde gecikmeler söz konusudur. Günümüzde ise dikkat dağınıklığı, hafıza kaybı ve bunalma gibi semptomların hafif başlangıcının doktorlar tarafından fark edilmesi, potansiyel olaylar aylar hatta yıllar alabilir.  Biogen CEO’su Michel Vounatsos, “Beyin sağlığında dijital biyobelirteçlerin başarılı bir şekilde geliştirilmesi, hasta teşhislerini hızlandırmaya, doktorları ve bireyleri zamanında harekete geçmeleri için güçlendirmeye yönelik önemli ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olacaktır. Çalışmalar, daha iyi toplum temelli sağlık sonuçlarına önemli ölçüde katkıda bulunabilir ve sağlık sistemlerine daha düşük maliyet sağlayabilir.” şeklinde konuştu.

Apple'ın CE'su Jeff Williams ise çalışmaların sonucunda; "bir kişinin sadece Apple Watch ve iPhone’larıyla etkileşime girmesini sağlayarak tıp topluluğunun bilişsel performansını daha iyi anlamasına yardımcı olabileceğini" umduğunu söyledi. Çalışma, veri güvenliği konusuna da odaklanarak tüketici gizliliği, kontrolü ve şeffaflığı da sağlayacak. Katılımcılar, programa dahil olmadan önce toplanacak veri türlerini, bunların nasıl kullanılacağını ve paylaşılacağını gösteren ayrıntılı bir onay listesi alacak ve istedikleri zaman onaylarını da geri çekebilecekler. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Apple Air Tags piyasaya mı sürülüyor?Apple Air Tags piyasaya mı sürülüyor?
Apple Macbook'lar için yeni bir kablosuz şarj patenti aldıApple Macbook'lar için yeni bir kablosuz şarj patenti aldı
Apple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandıApple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandı

PAYLAŞ