Apple Watch satışları düşüşe geçti - Haberler - indir.com

Apple Watch satışları düşüşe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-19 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Giyilebilir teknoloji pazarında 2020 ilk çeyreği oldukça hareketli geçti. Akıllı telefon pazarında Huawei önemli bir çıkış yakalarken, Apple ise düşüşe geçti. İlk sırayı bırakmayan Apple haricinde Samsung ise ilk çeyrek yılı hayal kırıklığı ile kapattı. Giyilebilir teknolojiler kullanıcı hayatının bir parçası olmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan bir rapora göre ise giyilebilir ürün satışları geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre büyük bir artış sergilemiş durumda. 2020 yılının ilk çeyreğinde ise özellikle Huawei, akıllı saat pazarındaki payını büyük oranda artırmış durumda. IDC Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker’ın açıklamış olduğu rakamlara göre son çeyrekte giyilebilir teknoloji pazarı %29.7 oranlı artış göstererek 72.6 milyon seviyeye erişmiş durumda.

Akıllı saat pazarında hareketli dönemler

Xiaomi MIUI 12 arayüzünün kamera özelliğinden yararlanabilecek akıllı telefonlarXiaomi MIUI 12 arayüzünün kamera özelliğinden yararlanabilecek akıllı telefonlar

Apple bu pazarda lider konumda yer alırken, şirketin satışları %13 oranında düşmüş durumda. Genel tabloda Apple’ın sıkıntılı bir çeyrek performansı gösterdiği gözüküyor. Buna rağmen ise Apple ilk çeyrekte 4.5 milyon Apple Watch satışı yapmayı başarmış durumda. İlk çeyreğin yıldızı ise Çinli şirket Huawei oluyor. Huawei önceki yıla göre %118.5 oranında artış sergileyerek toplamda 2.6 milyon akıllı saat sattı. İkinci sırada bulanan Huawei, %100 oranından fazla büyüyen tek akıllı saat markası olmayı başardı.

Pazarda Apple haricinde Samsung’da düşüş yaşadı. Şirket ilk çeyrekte 1.8 milyon akıllı saat satışı gerçekleştirerek geçtiğimiz yıla oranla %7.2 oranında düşüş gösterdi ve pazarın %10.8’lik kısmını oluşturdu. Samsung markasını ise Gramin ve Huami izledi. Bakalım yeni dönemde pazarda ne gibi hamleler olacak göreceğiz.

  1. Apple - 4.5 milyon
  2. Huawei - 2.6 milyon
  3. Samsung - 1.8 milyon
  4. Garmin - 1.3 milyon
  5. Huami - 1 milyon
  6. Diğer markalar - 5.7 milyon



Samsung yeni çıkaracağı akıllı telefonu iptal ettiSamsung yeni çıkaracağı akıllı telefonu iptal etti
Akıllı saat pazarı 1. çeyrek büyüme raporu yayımlandıAkıllı saat pazarı 1. çeyrek büyüme raporu yayımlandı

PAYLAŞ