Apple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladı - Haberler - indir.com

Apple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple yakın zaman içerisinde iOS 13.5 beta sürümünde Covid-19 test sonucunu aktaracak olan formu getirmişti. Bugün ise Apple, kullanıcılara bu testi pozitif olan kişilere karşı kullanıcıları uyaracak olan uygulamanın nasıl bir tasarım ile beraber geleceğine dair referans olacak görüntüler yayınladı. Konuyla ilgili olarak yayınlanan bu ekran görüntüleri henüz kesin olan tasarımı içermiyor olsa da kararlı sürümlerde yer alacak uygulamaya yakın olduğunu söylemek mümkün. 

Apple ve Google corona virüsle ilgili çalışmalar yürütüyor

Google aracılığıyla korona virüs test sonucunu pozitif olan kişiler kayıt alına alınacak. Pozitif olan test sonucuna sahip olan kullanıcılar bir veritabanı üzerinde toplanıp sağlık uygulamalarının ve uygulama geliştiricilerin kullanabileceği hale getirilecek. Söz konusu bu özelliğin iOS işletim sistemli akıllı cihazlarda bulunacağı görüntüsü Apple tarafından yayınlandı. Yayınlanmış olan ekran görüntüsü referans olması amacıyla yayınlanmış olsa da asıl tasarımı buna benzer bir şekilde görmek mümkün. Oluşturulacak olan bu veri havuzu ile hem Android hem iOS kullanıcıları, Bluetooth gibi teknolojilerle beraber Covid-19 testi pozitif çıkmış olan kişilerden kolaylıkla uzak durulabilecek. 

Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük

Yayınlanmış olan tasarımlara bakılacak olursa ilk ekran görüntüsünde uygulamanın giriş ekranı kullanıcıları karşılıyor. İkinci ekran görüntüsünde ise uygulama için kullanılacak olan bu bildirimlerin aktif hale getirilmesi isteniyor. Üçüncü görselde ise bildirimlerin aktif hale getirilmesiyle ilgili kullanıcıdan son onay isteniyor. Yakın zaman içerisinde Bluetooth gibi kısa mesafeli sinyalleri kullanarak pozitif test sonucuna sahip kişilere karşı izolasyon hatırlatmaları almak mümkün olacak. 


Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında
Online corona virüsü testi nasıl yapılır?Online corona virüsü testi nasıl yapılır?
Corona virüs için WhatsApp Danışma Hattı kurulduCorona virüs için WhatsApp Danışma Hattı kuruldu

PAYLAŞ