Apple üçüncü çeyrekte Mac satışlarını yüzde 50 arttırdı - Haberler - indir.com

Apple üçüncü çeyrekte Mac satışlarını yüzde 50 arttırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-22 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle 2020 yılında uzaktan çalışma ve evlerden eğitim hizmetlerinin yaygınlaşması ile beraber PC pazarında önemli bir yükseliş görüldü. Apple ise söz konusu bu pazarlarda karlı çıkan isimlerden birisi olmayı başardı. Öyle ki Apple’ın Mac satışlarının 2020 yılı ile beraber üçüncü çeyrekte %50 oranında artış gösterdi. Covid -19 salgını sebebiyle 2020 yılında kullanıcıların yaşam biçimlerinde önemli değişiklikler gerçekleşti. Başlıca uzaktan çalışma ve eğitim sistemlerine geçilirken, bu süreçteki adaptasyon süreci de oldukça önemli bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Baktığımız zaman 2020 yılındaki bilgisayar satışları üçüncü çeyrekte önceki yılın aynı dönemine göre %18’lik bir artış gösterdi. Bu yükseliş ise Apple cephesinde önemli oranda yansırken, Apple Mac satışları ise üçüncü çeyrekte yüzde 50 oranında büyümüş oldu.

Apple’ın Mac satışları %50 oranında yükseldi

Apple artan vaka sayıları nedeniyle dünya genelinde mağazalarını kapatmaya başladıApple artan vaka sayıları nedeniyle dünya genelinde mağazalarını kapatmaya başladı

Goldman Sachs analisti olan Rod Hall tarafından belirtilene göre Apple’ın Mac satışlarından elde etmiş olduğu gelirin bir önceki seneye göre %50 oranında artış yaşadığını ifade etti. Diğer yandan kullanıcıların performans artışı sağlayan M1 yonga setine sahip Mac cihazlara yoğunlaşması ile beraber söz konusu yükselişin süreceği ifade ediliyor. Hall ayrıca PC üretici markalarının söz konusu yılın üçüncü çeyreğinde 81.1 milyon adet satış yaptığını belirtirken %11’lik büyüme tahmininin beklentileri bir hayli aşarak %18 seviyelere geldiğini de belirtiyor.

Tüketici birimlerinde ise bir önceki döneme göre %33, ticari satışlarda ise %6’lık bir artış yaşandığı gözüüküyor. Her iki segment tarafında da beklentilerin gerisinde kaldığı belirtiliyor. PC pazarındaki ortalama satış fiyatının ise 764 dolara erişerek bir önceki yılan göre %3’lük bir artış yaşadığı toplam miktarda ise 62.5 milyar dolar olduğu söyleniyor. PC pazarındaki bu söz konusu artışın dördüncü çeyrekte ise belli oranlarda süreceği belirtiliyor. Masaüstü birimleri 2019’a göre %18’lik bir düşüş yaşarken, dizüstü bilgisayar tarafında ise üçüncç çeyrekte bir önceki yıla göre %36’lık bir artış görülüyor. Bu noktada tahmin ise %16’lık bir artış yönündeydi. PC üreticileri arasında Lenovo liderlik koltuğunda olurken, Dell ve HP’nin düşüşte olduğu gözüküyor. Apple ise üçüncü çeyrekte kazanan isimler arasında yer alıyor.


Apple A14 işlemci Snapdragon 888'i yendiApple A14 işlemci Snapdragon 888'i yendi
Apple iPhone cihazlarının en çok kullanılan modeli değişmediApple iPhone cihazlarının en çok kullanılan modeli değişmedi

PAYLAŞ