Apple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklar - Haberler - indir.com

Apple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 17:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın önde gelen teknoloji ismi Apple, iPhone modellerini tedarik ettiği 15 şirketi, yenilebilir enerji için ikna etti. Şirket, yüzde 74’lük dilimini tedarikçilerin oluşturmuş olduğu karbon ayak izini bu sayede daha da düşürmeyi hedefliyor. Bildiğiniz üzere gezegenimiz için yenilebilir enerji kaynakları önemli bir rol oynuyor. Bu noktada bu yönlü yararlı çalışmalar oldukça dikkat çekiyor. Bunlardan birisi ise Apple cephesinden başlatılıyor ve ilk olarak 2008 yılında başlatılan enerji tasarruf sistemi tüm hızıyla devam ediyor. Şirketin büyük tedarikçileri olan Foxconn ve TSMC’de dahil olmak üzere toplamda 15 tedarikçisine yüzde 100 oranında temiz enerji kullanarak üretimlerine devam etmelerini söyledi. Bu ikna ile beraber toplamda 44 tedarikçi şirket yüzde 100 temiz enerji kullanmış olacak.

Apple’dan Gezegen İçin Yararlı Bir Hamle Geldi

Apple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladıApple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladı

Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler Başkan Yardımcısı olan Lisa Jackson tarafından yapılan açıklamada, bu fabrikaların taahhüdü kabul ettiklerini ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanma noktasında kararlı bir yol çizeceklerini ifade ediyor. Verdikleri söze uymayan fabrikalar için ise ortaklığın gelecekte nasıl bir yol izleneceği konusunda henüz bir açıklama yapılmıyor. Bu kapsamda şirketin çevre temizliği noktasında oldukça hassas olduğu bilinirken, karbon ayak izinin etkilerine gelin bakalım. Karbon ayak izi, insanların çevreye vermiş oldukları zararın sera gazı noktasında ölçümü demektir.

2017 yılında 27.5 milyon metrik ton karbon ayak izine sahip olan Apple, bu değeri yüzde 74’ünün tedarikçiler tarafından oluşturulduğu biliniyor. Bu kapsamda ise 2008 yılından beri Apple ürünleri yüzde 68 daha az enerji harcayarak çalışabiliyor. Hedeflerde ise Apple 2020 yılında 4 gigawatt temiz enerji üretmek istiyor. Çalışmalara göre ise tedarikçiler temiz enerji için 3 gigawatt kadar temiz enerji üretimini kabul etmiş durumdalar.  


Apple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacakApple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacak
Apple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacakApple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacak

PAYLAŞ