Apple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldı - Haberler - indir.com

Apple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-05 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın cihazlarını su altındayken kullanılabilecek şekilde tasarlamış olduğu yeni su altı modu kullanıcı arayüzü patenti ortaya çıktı. Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan bu patent içeriğine göre Apple, cihaz kullanıcısı su altında karaya çıktıktan sonra kullanıcı arayüzünü tekrar eski haline döndürebilecek. ABD Patent ve Marka Ofisi, Apple’ın bilgisayar kullanıcı arayüzü ile alakalı bir patent başvurusunu yayınladı. Söz konusu içeriğine göre ise su altındaki cihazlar için su altı modu kullanıcı arayüzü tasarlandı. Kullanıcılar, su altından çıkıp karaya geldikleri zaman kullanıcı arayüzü standart iOS arayüzüne tekrardan dönecek. Yeni kullanıcı arayüzünün, özellikle su altında fotoğraf ve video çekmeyi severlere yönelik iyi bir hamle olduğu düşünülüyor.

Apple’ın bu yeni hamlesinin elektronik cihazlara su altında kullanım arayüzü tarafında daha hızlı ve verimli bir yönetim sağlamış olacak. Arayüzler ise elektronik cihazlara su altında etkileşime girme olanağı sağlıyor. Bu yeni yöntem ve arayüzlerin cihazların su altındayken etkileşime geçmedeki diğer yöntem ve arayüzleri tamalayabilecekleri veya onların yerini alabileceklerini düşünülüyor.

Apple Dark Sky'ı satın aldı!Apple Dark Sky'ı satın aldı!

Apple’dan yeni su altı patenti ortaya çıktı

Bu tip yöntemlerin ve arayüzüleri kullanıcılarının girdi sayısını, kapsamını ve doğasını azaltacağı ifade edilirken, kullanıcı üzerinde olan bilişsel yükü azaltarak daha verimli bir insan – makine etkileşimi ortaya sunması bekleniyor. Özellikle batarya ile çalışan cihazlarda bu yöntem ve arayüzlerin enerji koruması sağlayacağı ve batarya şarjarı arasındaki süreleri artıracağı ifade ediliyor. Yine bu yöntem ile su altı kullanıcı arayüzüne erişim için yapılan faaliyetlerin performansını ve su altındaki elektronik cihaz kullanımını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Apple’ın su altı göstergesi cihazın durum çubuğunda bulunacak ve kullanıcıya su altında olduğunu göstermeye yarayacak. iOS’un su altı versiyonunda kullanıcı arayüzünü kolaylaştırmak için iki farklı stil olacak. Kamaerayı açıp kapamak ve flaşı açıp kapamak için iki tuş görünecek. Patent hakkında bilinenlerin şuan için bunlar olduğunu söyleyebiliriz.


Apple yeni geliştirici beta sürümünü yayınladı!Apple yeni geliştirici beta sürümünü yayınladı!
Plessey'i satın almak isteyen Apple'a Facebook engeliPlessey'i satın almak isteyen Apple'a Facebook engeli

PAYLAŞ