Apple satın almalar için

Apple satın almalar için "Aile Paylaşım" sistemini devreye soktu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın kullanıcıları artık uygulama içi satın alımlar ve abonelikler iCloud aracılığıyla aile paylaşımını etkin hale getirebilir. Bu özellik ile beraber 5 sile üyesine kadar paylaşım yapılabilecek. Apple, aile üyelerinin uygulama içi abone sahiplerinin birbiriyle paylaşım yapmasına olanak sağlayan yeni bir App Store geçişi ekleyerek Aile Paylaşımı App Store işlevini daha da geniş bir hale genişletti. Apple, işlevselliğinin artık kullanıma sunulduğunu ve uygulama içi satın alımlar için de geçerli bir sebep olduğu doğrulandı. 

Üretici şirket Apple, geliştiricilerin artık otomatik yenilenebilir abonelikler ve aynı zamanda tüketilebilir olmayan uygulama içi satın alımlar için aile paylaşım özelliğini etkin hale getirebileceğini ve aynı zamanda kullanıcıların da satın aldıklarını 5 kişiye kadar aile üyesi ile beraber kullanılmasına izin verilebileceğini dile getirdi. 

Apple Music, 2020'nin en popüler listesini açıkladıApple Music, 2020'nin en popüler listesini açıkladı

Uygulama içi satın alımlara aile paylaşım özelliği geliyor

Aile abonelik sistemlerini etkin hale getirmek için, uygun olan iOS kullanıcılarının aboneliklerine gitmeleri ve Yeni Abonelikleri Paylaş seçeneğini etkin hale getirmeleri gerekiyor. Bu, aile üyelerinin ise uygun uygulama içi aboneliklerine erişmesi sağlanacak. 

Konu hakkında Apple tarafından yapılan açıklamada: "Artık otomatik yenilenebilir abonelikler ve tüketilebilir olmayan uygulama içi satın alımlar için Aile Paylaşımı'nı etkinleştirebilir ve kullanıcıların satın aldıkları ürünleri beş aile üyesine kadar paylaşmalarına izin verebilirsiniz. Aile Paylaşımı, kolaylaştırılmış, kullanışlı bir kullanıcı deneyimi sağlar ve aboneleri çekmenize, ücretli abonelikleri teşvik etmenize, kullanıcı katılımını artırmanıza ve elde tutma oranını iyileştirmenize yardımcı olabilir. Aile aboneliklerinin performansını anlamanıza yardımcı olmak için Satış ve Eğilimler raporları yakında güncellenecek." ifadelerine yer verildi. Apple, bu abonelik ve uygulama içi satın alma paylaşım seçeneklerini ilk olarak Haziran ayında duyurdu ve işlevselliğin iOS 14, iPadOS 14 ve macOS Big Sur'a geleceğini söyledi.


Apple'a yeni bir tazminat davası açıldıApple'a yeni bir tazminat davası açıldı
WhatsApp'ın tehlikeli olduğunu kanıtlayan 10 nedenWhatsApp'ın tehlikeli olduğunu kanıtlayan 10 neden
Apple'ın Avrupa'da başı dertteApple'ın Avrupa'da başı dertte

PAYLAŞ