Apple sanal gerçeklik teknolojisin devi NextVR'ı satın alabilir - Haberler - indir.com

Apple sanal gerçeklik teknolojisin devi NextVR'ı satın alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 19:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sanal gerçeklik alanında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Apple’ın NextVR girişimini satın almak üzere olduğu öğrenildi.

Son dönemlerde yapay zeka ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri alanına yoğunlaşan Apple, önümüzdeki yıllarda bu teknolojinin lider şirketlerinden olacak gibi duruyor. Bir süredir arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı bilinen ABD merkezli teknoloji devi önümüzdeki sene piyasaya sürmesi beklenilen yeni gözlük için “Plessey”i satın alma girişiminde bulunmuş ancak bu hamle Facebook tarafından engellenmişti.

Apple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldıApple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldı

Arttırılmış gerçekliğin öncü şirketlerinden Plessey’le teknoloji şirketlerinden önce anlaşma yapan Facebook bu hamlesiyle şirketin ürettiği ürünlerin şirket tarafından kullanılmadan diğer üreticilerin kullanmasını da engellemişti. Bu alanda yeni bir şirket arayışına giren Apple’ın ise bu kez NextVR’ı gözüne kestirdiği öğrenildi.

Apple arttırılmış gerçeklik alanında önemli adımlar atıyor!

Dün yapay zeka şirketi Voysis’i de bünyesine kattığı bilinen Apple’dan ardı ardına gelen satın alma hamleleri şirketin önümüzdeki arttırılmış gerçeklik gözlüğünden başka bir ürünü de piyasaya sürmek istediğinin bir habercisi olabilir.

Apple Dark Sky'ı satın aldı!

Sanal gerçeklik dünyasında turnuva ve konser gibi etkinlikler düzenleyen NextVR son dönemlerde mali sıkıntılar yaşamaktaydı. Şirketin gelişmiş altyapısını kendi teknolojisiyle birleştirmek isteyen Apple ise NextVR’ı satın almak için 100 milyon doları gözden çıkarmış durumda.

Ancak NextVR’ın bu teklifi kabul edip etmeyeceği ise hala belirsizliğini koruyor. Bunun yanı sıra NextVR’ın teknolojisinin Apple ürünlerine entegre olup olamayacağı da belirsiz olmakla birlikte, bu satın almanın şirketin beklediği çözümü sunmaması ihtimali de bulunuyor. Şimdilik şirketler arasında anlaşma sağlanıp sağlanmayacağını ve Apple’ın bu teknolojiyi nasıl değerlendireceğini ilerleyen günlerde görebileceğiz gibi duruyor.


Günden güne büyüyen Apple Music Spotfiy'a yetişti!Günden güne büyüyen Apple Music Spotfiy'a yetişti!
Apple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldıApple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldı

PAYLAŞ