Apple, Samsung’dan kurtulma planları yapıyor - Haberler - indir.com

Apple, Samsung’dan kurtulma planları yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 18:59:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple bu yıl içerisinde birçok yenilik ile gündemde adından söz ettirdi. Şimdide OLED ekran tedariği konusunda Samsung'a olan bağımlılığını bitirmek amacıyla Çinli şirket BOE ortaklığa başladı. Apple bu şirket ile çalışmaya devam ederse 2 yıla kadar Samsung ile bağlarını koparır gibi gözüküyor. Akıllı cep telefonu pazarında büyük rakip olmalarına ve geçtiğimiz yıllarda büyük patent kavgaları yaşamalarına rağmen Samsung ve Apple teknoloji dünyasının en büyük ortaklıklarından birini yürütüyor. Cihazları için OLED ekran tedariğini Samsaung'tan yapan Apple bunun için bugüne kadar herhangi bir alternatif bulabilmiş değildir. 

iPhone X ile beraber iPhone modellerinde OLED ekrana geçiş yapan yapan Apple, bu durum karşısında standartlarını karşılayacak yeni bir ekran tedarikçisi aramaya başladı. OLED erkan üretimi konusunda uzman konumunda yer alan SOny ya da LG gibi şirketler dönem standartlarını karşılamayınca sektörün OLED ekran konusunda adeta zirvede ter alan ismi Samsung ile çalışmıştı. 

Akıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket AppleAkıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket Apple

Samsung'a gün doğru

iPhone X, Xs serisi ve iPhone 11 Pro serisinde kullanılan OLED ekranların yüzde 90'ı Samsung tarafından karşılanıyor. Geri kalan ürünler ise LG Display tarafından tedarik ediliyor. Burada önemli olan bir detay şu ki LG henüz OLED ekran üretimi konusunda genişleyemediği için bir alternatif olarak değerlendirilmiyor. 

Konu ile ilgili elde edilen bilgilere baktığımızda OLED ekran üretimine hükumetinde katkı sağlaması ile beraber ciddi yatırımlar yapan Çinli şirket BOE, Apple'ın kalite kontrol testlerini başarı ile geçmiş gözüküyor. Söz konusu şirketin ürettiği ekranlar gelecek iPhone modellerinde kendisini gösterecek gibi gözüküyor. Yeni üretilen iPhone modellerinde 26 milyon civarında OLED ekranın LG Display tarafından karşılanacağı tahmin ediliyor. 45 milyon civarında iPhone ekran panelinin ise BOE tarafından karşılanacağı düşünülüyor. Buna karşılık Samsung ise 150 milyon panel tedariği sağlayacak. Bu bilgilere baktığımızda bir iki yıl içerisinde Samsung hakimiyeti sona ermiş olacak. 

LCD tarafında ise Japan Display şirketinin satın alınacak olması Apple için tadarik sorununu ortadan kaldıracak. Akıllı cihaz üreticisi Apple şirketinin büyük ortağı Sharp ve JDI şirketlerinden LCD ekran tedariği sağlanıyor. JDI yakın zaman içerisinde Apple'ın tedarikçilerinden biri olacak. BOE şirketi de belirli bir miktar LCD ekran tedariğine de devam edecek. Önümüzdeki yıl içerisinde Apple şirketinin 4 farklı ürünü tüketicinin beğenisine sunması bekleniyor. 5.4 inçlik iPhone 12, 6.1 inçlik iPhone 12 Plus, 6.1 inçlik iPhone 12 Prı ve 6.7 inçlik iPhone 12 Pro Max adlı ürünler tamamen OLED ekran ile karşımıza çıkacak. Buna ek olarak sadece bahar aylarında piyasaya gireceği düşünülen iPhone 9 adlı ürünün LCD ekran özelliği ile karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Apple halihazırda kendi içinde zaten oldukça güçlü bir şirket olup dışa bağımlılığı azaltmak adına çalışmalar yapan bir şirket. Buna karşılık Samsung'a olan OLED ekran bağımlılığını en aza indirmek adına çalışmalara devam eden Apple gelecek yıl içerisinde Samsung ile olan bağlarını sonlandıracak gibi gözüküyor. 

 


Samsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildiSamsung ve Apple'ın radyasyon sınırını aştığı tespit edildi
Shazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyorShazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyor
Apple'ın yeni klavye patenti ortaya çıktıApple'ın yeni klavye patenti ortaya çıktı

PAYLAŞ