Apple, Samsung Sözünden Vazgeçti - Haberler - indir.com

Apple, Samsung Sözünden Vazgeçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-25 13:43:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung ile Apple arasında yapılan anlaşmaya göre Apple, Samsung’tab 100 milyon OLED sipariş etmesi gerekiyor. Aksi taktirde Apple, Samsung’a yüklü bir miktarda para cezası ödeyecek.

Akıllı telefon sektörünün öncü firmaları arasında yerini alan Samsung’un OLED ekran piyasasındaki üstünlüğü tartışılamaz bir gerçek. Hal böyle olunca diğer akıllı telefon üreticilerinin Samsung’un bu teknolojisine oldukça ilgi duyuyorlar. Bu firmalardan bir tanesi olan ABD menşei Apple. Daha önceden sizlerle paylaştığımız bir haberde Samsung ile Apple arasında bir sözleşme olduğundan bahsetmiştik. Bu anlaşma gereği Apple, Samsung’tab 100 milyon OLED sipariş etmesi gerekiyordu. Fakat gel görelim ki Güney Kore’den yeni gelen raporda yer alan bilgilere göre Apple bu anlaşmaya uymadı.

Apple ve Android Uyumlu ÇalışacakApple ve Android Uyumlu Çalışacak

Apple’a yeni bir para cezası mı geliyor?

2018 yılından bu yana bir hayli düşen iPhone satışları nedeniyle Samsung’tan alacağı 100 milyon OLED ekran siparişlerine ulaşamayan Apple, Samsung’a tuzlu miktarda ceza ödeyebilir. Elde ettiğimiz yeni bilgilere göre ise Samsung, ABD menşei olan Apple’a 86 milyon Dolar para ödemesini talep etti. Bu sonuç karşısında Samsung’a para ödemek istemeyen Apple ise kendine yeni yollar arıyor. Bize gelen bilgilere göre Apple, teknoloji pazarına süreceği yeni MacBook ve iPad modelleri için Samsung’tan OLED ekran siparişi vererek 100 milyon OLED ekran sayısına bu sayede ulaşma planı kuruyor. Apple ile Samsung ikilisi arasında şimdiye denk pek çok defa görüşme gerçekleştirilmiş olsa da şu an için bir anlaşmaya sağlanabildiği söylenemez. Daha önceden imzaladıkları anlaşmaya göre Apple ya söz konusu olan para cezasını Samsung’a ödeyecek ya da üreteceği iPad ve MacBook’lar için yeni OLED ekran almak zorunda kalabilecek. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Durumu hep birlikte takip edeceğiz.

 

 

 


Apple Yeni Macbooklar İçin HazırlanıyorApple Yeni Macbooklar İçin Hazırlanıyor
Apple, Yanma Tehlikesi Nedeniyle Macbook'u Geri ÇağırdıApple, Yanma Tehlikesi Nedeniyle Macbook'u Geri Çağırdı

PAYLAŞ