Apple, sadece Türkiye için zam kararı aldı - Haberler - indir.com

Apple, sadece Türkiye için zam kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-07 15:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Apple, iPhone’lara getirdiği zam kararının ardından, şimdi de servis ücretlerinde yalnızca Türkiye için bir düzenleme yaptı.

Son dönemlerde artan döviz kurları, ülkemizde iPhone fiyatlarının neredeyse 10 bin liraya kadar yükselmesine neden oldu. Bu duruma ülkemizden bazı tepkiler de gelse de fiyatlarda pek bir değişiklik olmadı. Hatta, verilen tepkiler ters tepmiş olacak ki Apple kısa bir süre önce yalnızca Türkiye’deki servis ücretlendirmesinde bazı değişiklikler yaptı.

Apple ürünlerine geçtiğimiz haftalarda genel anlamda bir zam gelmişti. Zaten normal şartlarda da diğer teknolojik ürünlere göre daha yüksek fiyatlara sahip olan Apple ürünleri, gelen zamla birlikte daha da yaklaşılmaz oldu. Şimdi de ülkemizde Apple servis ücretleri arttı.

Apple’dan Türkiye’ye özel zam!

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden olan Apple’ın ülkemiz için aldığı servis ücretlerindeki zam kararı sonrasında, iPhone X’in sadece ekranını değiştirmek isterseniz, bin 449 TL ödemeniz gerekecek. Geçtiğimiz haftalarda da teknoloji devinin  iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus,  Macbook Pro, Airpods ve Apple Watch ürünlerine zam geldiği duyurulmuştu. Dolar kurunun artmasıyla birlikte, Apple ürünlerinin fiyatlarında yaşanan artıştan sonra, ürünlerin yeni fiyatları şöyle;

iPhone X: 7 bin 500 TL

iPhone 8: başlangıç fiyatı 5 bin 200 TL

iPhone 8 Plus: başlangıç fiyatı 5 bin 900 TL

Macbook Pro (13 inç): 7 bin 700 TL (yaklaşık bin 400 TL zam geldi)

Macbook Pro (15 inç): 25 bin TL





PAYLAŞ