Apple resmi olarak iPhone tedariğinde sorun yaşanacağını açıkladı! - Haberler - indir.com

Apple resmi olarak iPhone tedariğinde sorun yaşanacağını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, COVID-19 hakkında yaptığı açıklama kapsamında iPhone akıllı cihazlar için tedarik sıkıntı yaşayacaklarını ve talep edilen akıllı cep telefonların bir süre müşteriye sunulmayacağı aktarıldı. Neredeyse tüm dünyada korku yaratan corona virüsü salgını, teknoloji şirketlerinin de büyük ölçüde arz talep ilişkilerini sarsıntıya uğrattı. Hatta öyle ki Apple, Çin'de bulunan birçok resmi  mağazasını kapatmak zorunda kaldı. Sona kalan birkaç temin merkezi ise hem çalışan hem de müşteri açısından son derece sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor. 

Söz konusu teknoloji şirketi, tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın hastalığın üretim ve satış akışını olumsuz yönde etki edeceğini daha önceden de duyurmuştu. Şimdi ise mağazaların yeniden açılması hedefleniyor olsa da bunun uzun zaman alacağı da dile getiriliyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, çalışanlarının sağlığına öncelik verdiğini ve planlarını olabildiğince güvenli bir şekilde gerçekleştirmek istediklerini hedeflediği için arz talep ilişkisinde de bir yavaşlama olduğu görülüyor. Bu nedenlerden dolayı şirketi mart ayı kapsamında normalin altında bir gelir hedefi sağlayabilecek. 

Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!

Diğer yandan ise Apple'ın fabrika ortakları, corona virüs salgını ile başa çıkmak adına üretimin kısa bir için durdurulduğunu belirtti. Açıklamalarda iPhone 11 üretiminin azaldığı belirtilirken aynı sorunun iPad Pro’larda da yaşandığı söyleniyor. Tüm dünyaya korku salan bu virüs sektörlerinde ciddi anlamda sorun yaşamasına neden oldu. Bunun en büyük örneğinde Apple'da görmek mümkündür. Şirketin bu salgın nedeniyle üretim hacminde düşüşler yaşandığı gözler önüne serildi. 


Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacakApple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak
Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?
Apple garanti sorgulama nasıl yapılır?Apple garanti sorgulama nasıl yapılır?

PAYLAŞ