Apple reklam filmi nedeniyle 10 milyon Euro ceza aldı - Haberler - indir.com

Apple reklam filmi nedeniyle 10 milyon Euro ceza aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-01 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple bilindiği üzere özellikle popüler platform Youtube üzerinden reklam kampanyaları paylaşma stratejisi kullanıyor. Oldukça farklı ve ses getirecek şekilde iPhone akıllı cihazlarını pazarlayan şirkete şimdi ise İtalya tarafından 12 milyon dolarlık bir ceza kesildi. 

Apple, suya dayanıklılık ile ilgili ceza aldı

Apple yeni bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Lider markalardan Apple, iPhone akıllı cihazların suya dayanıklılığı hakkındaki söylemleri sebebiyle 12 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Şirket, iPhone akıllı cihazların suya dayanıklılığını pazarlarken tüketicilerin yanılmasına sebep olduğu için İtalyan Antitröst Otoritesi tarafından 10 milyon euro (yaklaşık 12 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı. Apple, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max gibi farklı iPhone modelini pazarlarken kullanılmış oldukları suya karşı dayanıklılık söylemlerinde yeterince açık olmadığı gerekçesi ile suçlandı. 

Apple'ın 5 milyon sterlin değerindeki ürünleri çalındıApple'ın 5 milyon sterlin değerindeki ürünleri çalındı

Üretici şirket, yaptığı reklamlarda söz konusu bu suya dayanıklı iPhone'larının 1 metreden 4 metreye kadar değişen derinliklerde ve tam 30 dakika boyunca suya dayanabileceği aktarıldı. Şirket, tüketicilere derinliklerin ve zamanlamanın statik ve saf su laboratuvar kontrollü testler gibi belirli koşullar altında işe yaradığını doğru bir şekilde açıklamadığı için suçlanıyor. Yani birçok kişi deniz ya da okyanus gibi tuzlu suya akıllı cep telefonlarını düşürdüklerinde ve hasa ile karşılaştıkları anda suya dayanıklılık kapsamı dışına çıkmış oluyor. 

Bunun yanı sıra iPhone akıllı cihazlar belirli koşullar altında suya dayanıklı deniyor. Fakat Apple'ın garanti kapsamı herhangi bir sıvı temasını içermiyor. Burada yaşanan tezatlık sebebiyle İtalya tarafından Apple’a yüklü miktarda ceza kesildi. Bundan dolayı aslında ceza; üretici şirket Apple'ın suya dayanıklılık iddialarının koşullarını ve sınırlamalarını uygun şekilde kullanıcılarla paylaşmadığı için kesildi. 

 


Apple'a 70 bin dolarlık rüşvet!Apple'a 70 bin dolarlık rüşvet!
Apple M1 Mac kullanıcıları Bluetooth sorunuyla gündemdeApple M1 Mac kullanıcıları Bluetooth sorunuyla gündemde
Apple Watch kan basıncını sürekli ölçebilecekApple Watch kan basıncını sürekli ölçebilecek

PAYLAŞ