Apple Podcast uygulaması, iOS 15 ile beraber daha fazla kişiselleştirilebilir bir özelliğe kavuştu. 

Apple, iOS 15 güncellemesi ile beraber Podcast uygulamasını daha kullanıcı dostu bir hale getirdi. Yeni sürüm ile beraber Podcast’lerin Şimdi Dinle sayfasına kişiselleştirmeye yarayan öneriler eklendi. Bu sayede Apple Podcast uygulaması artık dinlemek isteyeceğiniz yeni programları keşfetmeniz adına yardımcı olacak. 

Apple Podcast artık daha da işlevsel

Akıllı cep telefonunuzu iOS 15’e güncellemenin ardından Şimdi Dinle sayfasında, beğendiğiniz benzer içerikleri gösteren kişiselleştirilmiş öneri alanlarını inceleyebilirsiniz. Uygulama bir podcast’i beğenmenizde aynı kategoriler içerisinde aynı formata sahip başlıkları karşınıza çıkacak. Aynı zamanda, aynı stüdyoya ait olan şovları veya o podcast’i dinleyen diğer kullanıcıların da takip etmiş olduğu başlıkları listeleyebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamanın genellikle kullanıcıların beğendiği konulara dayalı öneriler gösteren yeni bölümler bulabileceklerini gösteriyor. 

Örneğin “Kitaplar” kategorisi altında çok sayıda içerik seyrederseniz, Sanat ve Tasarım gibi ilgili olan kategoriler altında başlık öneren alanlar görebilirsiniz. Yeni kişiselleştirilmiş öneri özellikleri iOS 15, iPadOS 15 ve tvOS 15 ile beraber kullanılabilecek. Aynı zamanda sonbaharda yayınlanacak olan macOS Monterey için özelliğin kullanıma sunulacağı dile getiriliyor.

Şu an için sadece ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılan söz konusu bu özelliğin, ilerleyen dönemlerde tüm bölgelere genişletilmesi de bekleniyor. Konu ile ilgili olarak şu an için elde elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir