Apple News bu sene 13.35 milyar dolar gelir elde etti - Haberler - indir.com

Apple News bu sene 13.35 milyar dolar gelir elde etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 18:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple CEO’su Tim Cook tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Apple News haber servisinin 125 milyon kullanıcıya eriştiği açıklanmıştı. Koronavirüs salgını sebebiyle gerçek haberler yaptıklarını belirten Cook, kaç tanesinin ücretli üyeliğe sahip olduğunu ise belirtemedi. Apple News, bu yıl adeta yükseliş yılını yaşıyor diyebiliriz. Öyle ki yılın başında tam 25 milyon yeni kullanıcı kazanarak toplam 125 milyon kullanıcıya erişmeyi başarmıştı. Tüm dünyayı etkisi altına almış olan koronavirüs salgını ile beraber bu artışın yaşandığı düşünülüyor. Apple bu yılın ilk çeyreğinin kazançlarını açıklarken 100 milyondan fazla Apple News kullanıcısı olduğunu belirtmişti.

Apple News gelir ve kullanıcı rakamları ile dikkat çekiyor

Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyorApple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor

Apple CEO’su Tim Cook, Perşembe günü şirketin bu yıl ki ikinci mali çeyreği için kazanç çağrılarını yaparken haberleri yayınladı. Tim Cook tarafından 2015’de kullanıma açılan haber servisinin korona virüs salgını sebebiyle gerçek bilgileri kullanıcılara aktararak aylık kullanıcı sayısını 125 milyon seviyesine yükseldiğini belirtti. Bu rakamlardan Apple’ın kullanıcı sayısının artmasının korona virüs salgını ile alakalı gerçek ve güvenilir haber yapması ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Birçok kişi korona virüs hakkında bilgi almak için Apple’ın haber servisini kullanıyor.

Cook tarafından Apple’ın çeyrek gelir performansı paylaşılırken, rakamlarda ortaya çıktı. Bu yıl şirketin ürün gelirlerinin azalmasına karşılık servis gelirleri artış gerçekleştirmeyi başardı. Şirket servis gelirlerinden 12.35 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yıl gösterilen 11.45 milyar dolarlık performans sonrasında geçen yıla göre 1.9 milyar dolar daha fazla gelir elde etmeyi başarmış oldu. Apple tarafından geçtiğimiz yıl platformun ücretli bir versiyonu da yayınlanmıştı. “Apple News+” olarak adlandırılan bu sürüm ücretli olurken kullanıcıların ücretli dergi ve haber sitelerine erişim sağlamasına olanak sağlıyor.


Apple Destek uygulaması için önemli bir güncelleme yayımladıApple Destek uygulaması için önemli bir güncelleme yayımladı
Apple Watch Series 6 ile kullanıcılarının sağlığını yakından takip edecekApple Watch Series 6 ile kullanıcılarının sağlığını yakından takip edecek

PAYLAŞ