Apple Music HiFi desteği için hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Apple Music HiFi desteği için hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 10:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Hem ortaya çıkan iddialar hem de iOS 14.6 beta sürümünde ortaya çıkan satırlar Apple Music hizmetinin kayıp yaşanmadan ses sunmak adına çalışmalar yaptığı biliniyor. Günümüzde birçok insan en az bir çevrimiçi müzik hizmetini kullanıyor ve genel olarak da standart kalitede ses kullanmayı tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra bazı hizmetler kayıp yaşanmadan ses kalitesi sunmak adına belirli kitleyi yakalamaya çalışıyorlar. Apple Music de bu konu hakkında hazırlık içerisindedir. 

Apple Music HiFi üzerinde çalışıyor

Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyorSpotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor

Tidal HiFi ve Spotify HiFi gibi bazı hizmetler kayıpsız ses özelliği ile beraber belirli bir kitleye hitap etmek adına hazırlıklara başladı. Aynı zamanda biraz daha fazla abonelik ücreti ile gelire daha da katkı sağlanıyor. Şimdi ise Apple'da bu teknoloji üzerinde çalışmalara başladı. iOS 14.6 beta kodlarında görülen satırlar kayıpsız bir şekilde müzik tanımını gözlet önüne seriyor. Apple sonrasında ise bu satırları kaldırdı fakat yayılmasına ise engel olunamadı. Geçtiğimiz haftalar içerisinde Apple Music için 10$’lık bir HiFi aboneliği iddiası gündemde yer aldı ve kod satıları da bunu doğrulayan niteliktedir. 

Apple söz konusu bu yeni özelliği iOS 14.6 ile beraber mi sunacak yoksa yeni nesil AirPods kulaklıkların tanıtım döneminde mi göz önüne çıkacak bilinmiyor. Aynı zamanda AirPods kulaklıklara özel bir teknoloji desteği ile beraber HiFi servisinin önemli bir dikkat noktası olacağı da nitelendiriliyor. Yine de bazı kaynaklar söz konusu bu tanımların Dolby Atmos veya Dolby Audio teknolojilerine atıf yaptığını düşünüyor. 


Apple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacakApple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacak
Apple Music, 2020'nin en popüler listesini açıkladıApple Music, 2020'nin en popüler listesini açıkladı
Spotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar olduSpotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar oldu

PAYLAŞ