Apple M2 işlemcilerin üretimine başladı - Haberler - indir.com

Apple M2 işlemcilerin üretimine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Nikkei Asia kaynaklı aktarılan bilgilere göre Apple’ın yeni dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında yer alacak olan M2 işlemcisi, TSMC tarafından seri üretime dahil edildi. Bu işlemcinin Apple ürünlerinde kullanılmak üzere sevkiyatına önümüzdeki temmuz ayında başlanacağı iddia ediliyor. Intel ile ilişkilerini koparma kararında olan ve bu hedef ile geçtiğimiz yıl tanıtılan MacBook Air, Mac mini ve MacBook Pro modellerinde Intel yerine ARM tasarımlı M1 işlemcilere yer veren Apple, ikinci nesil Apple Silicon işlemcisi ile alakalı geliştirme çalışmalarını tamamlamışa benziyor.

Yayınlanan habere göre yeni Apple M2 işlemcilerin tasarım çalışmaları tamamlanmış ve bu ay içinde ise seri üretime girmiş olacak. Aktarılan bilgilere göre ise Apple, yeni M2 işlemcisini bu yılın ikinci yarısında duyurulacak ve yeni MacBook’larda kullanacak. İşlemcilerin sevkiyatına ise temmuz ayında başlanacak.

Apple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacakApple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacak

Apple M2 işlemcilerin seri üretimine başladı

Apple M1 işlemcisinden güç alan Mac modelleri ile daha az enerji ile daha yüksek bir performans sunmayı başarmıştı. Yeni nesil M2 işlemcisi ile ise tüm Mac ekosisteminde kendi işlemcilerine yer verme hedefine daha da yaklaşmış olacak. Şirket, geçtiğimiz haftalarda duyurmuş olduğu yeni 24 inç iMac ve yeni iPad Pro’da ise yeni Apple M1 işlemcisine yer vermişti. Geçtiğimiz yıl duyurulan Apple M1 işlemci: 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU, 16 çekirdekli Neural Engine, birleşik bellek mimarisi ve birçok özelliği ile kullanıcılara 3.5 kata kadar daha hızlı sistem performansı, 6 kata kadar daha iyi grafik performansı sunmayı başarmıştı. Ancak tüm uygulamalar M1 işlemcisini desteklemediği için Apple’ın nihai başarısını görmek için süreye ihtiyaç olunuyor.

Şuan için yeni MacBook Pro, Apple M2 işlemcisi ile tanışılacak olan tarihe dair bir bilgi yer almıyor.


Apple 430 milyar dolar yatırım yapacağını duyurduApple 430 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu
Apple yeni MacBook Pro hedefini açıkladıApple yeni MacBook Pro hedefini açıkladı

PAYLAŞ