Apple Kısa Bir Aranın Ardından Yeniden Trilyon Dolar Değerinde - Haberler - indir.com

Apple Kısa Bir Aranın Ardından Yeniden Trilyon Dolar Değerinde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 16:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yılın Ağustos ayı döneminde tam 1 trilyon dolar piyasa değerini görmüştü. Ancak sonrasında yaşanan yeni iPhone’ların düşük satış rakamlarından sonra bu ünvanı kaybetmişti. Şimdi ise Apple tekrardan 1 trilyon dolarlık piyasaya değerine erişti. ABD’li şirket Apple, ilk olarak 2018 Ağustos ayında 1 trilyon dolar piyasa değerine erişerek bir ilki gerçekleştirmişti. Bu değere erişen ilk şirket olan Apple, bu ünvanını fazla sürdüremedi. Özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarının ekonomik güçlerinin zayıflamasından ötürü yeni iPhone modelleri bir türlü beklenen ilgiyi göremedi. Bu ve benzeri sebepler ise şirkete oldukça zor anlar yaşattı.

Apple Tekrardan 1 Trilyon Dolara Erişti

Apple, Fiş Adaptörlerini ToplatıyorApple, Fiş Adaptörlerini Toplatıyor

Özellikle geçtiğimiz yıl borsada son 6 yılın en kötü performansını gösteren Cupertinolu şirket Apple, bu takılmalardan sonra piyasa değeri 1 trilyon doların altına düşmüştü. Ancak bu durumlar sonrasında Apple tekrardan yükselişe geçerek piyasaya değerinde tekrardan 1 trilyon dolar barajını aşmayı başardı. Markanın hisseleri Çarşamba günü yüzde 5.59 oranında artarak hisse başına 212.620 dolardan işlem görüldü.

Mali ikinci çeyrekte iPhone satışları yüzde 17 oranında düşse bile, ABD ve Çin arasında yaşanan ticari sorunların biraz daha düzelmesiyle Çin’deki iPhone talebinin yükseldiği ifade ediliyor. Sadece dev rakibi Samsung değil Çinli üretici markalar olan Huawei ve Xiaomi gibi markaların yükselişi de piyasa rekabetini bir hayli artırıyor diyebiliriz.


5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı
Qualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak ÇıktıQualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak Çıktı

PAYLAŞ