Apple iPhone'lar için masa üstü modunu kullanıma sunacak - Haberler - indir.com

Apple iPhone'lar için masa üstü modunu kullanıma sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-02 18:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yakın zaman içerisinde gelecek olan iPhone modelinize harici ekran bağladığınızda macOS platformundan aşina olunan tam bir masaüstü tecrübesi yaşayabileceksiniz. Bu konuyla ilgili olarak çalışmalar hızla devam ediyor. Apple’ın Steve Jobs döneminden bu yana yeni bir teknolojiyi iyice olgunlaşmadan kullandığı zaman da önemli yatırımlar yaparak geliştirdiği bir gerçek olarak değerlendiriliyor. Apple Silicon bombasına henüz yeni alışmışken bir bomba daha geldi.

iPhone masa üstü modu

ARM üzerinde Windows 10 işletim sistemi bilindiği üzere uzun bir süredir Qualcomm ve Microsoft arasında devam eden bir proje olarak değerlendiriliyor. Proje bugüne kadar önemli merhaleler kar etti ve pek çok örnek piyasaya sürdü. Bununla beraber Intel ve AMD'nin piyasadaki hakimiyeti yanında oyun dünyasının ağırlığı Windows 10 ARM projesini biraz yavaşlatıyor. Apple ise sadece kendisinin hüküm sürdüğü bir ekosistemde doğal olarak serbest bir hareket alanına sahip ve iki yıl içerisinde ARM işlemcilere geçmesi planlanıyor. Apple Silicon firmanın tarihindeki en önemli hamlelerinden birisi olacak.

WhatsApp iPhone özellikleri gelişiyorWhatsApp iPhone özellikleri gelişiyor

Akıllı cep telefonlarda masa üstü modu da yine bilindiği üzere uzun bir süredir Android tarafından geliştirme aşamasında olan bir üründü. Aslında Motorola Atrix dönemlerine kadar giden bu proje Windows Phone ile monitöre tak ve çalıştır konseptine dönmüştü. Samsung DeX gibi bazı uygulamalar Android telefonunuzu harici bir ekrana bağladığınızda bir masa üstü tecrübesi yaşamanız mümkün hale getiriliyor. Üreticiler fonksiyonel ve esnek masa üstü ara yüzleri geliştirmiş durumda ancak Windows platformundan alıştığımız tam bir masa üstü deneyimi sunamıyor.

Yakınlığıyla bilinen kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Apple da iPhone için bir masa üstü modu üzerinde çalışıyor. MacOS sistemini optimize eden Apple görünüşe göre iPhone'a kurmayı başarmış. Bu sayede de harici ekrana tam bir masa üstü deneyimi yansıtılacağı iddia ediliyor. Kaynaklar iPhone akıllı cihazların yanı sıra aynı zamanda iPad ile denemelerin de yapıldığı belirtiliyor. Samsung DeX konsepti yanında Razer’ın Linda daha doğrusu Motorola Atrix dönemlerine kadar giden dizüstü aksesuarı konsepti de masada. Masa üstü modu bu yıl içerisinde gözükmüyor zira iOS 14 ve macOS Big Sur tanıtımlarında buna yer verilmedi. Muhtemelen WWDC 2021 konferansında dişe dokunur bazı gelişmeler görebiliriz. Apple tam bir masa üstü modunu nasıl sunacak bilinmiyor ancak Samsung bir dönem Ubuntu işletim sistemini DeX platformuna entegre etmiş ve standart bir masa üstü deneyimi sunmuştu. Sonrasında ise proje rafa kalktı. Apple kırpılmış bir macOS sürümü ile bunu başarabilir.


Katlanabilir ekranlı iPhone modeli hakkında yeni sızıntılarKatlanabilir ekranlı iPhone modeli hakkında yeni sızıntılar
iPhone 12 Pro ekranı hakkına yeni sızıntılariPhone 12 Pro ekranı hakkına yeni sızıntılar
Apple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacakApple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacak

PAYLAŞ