Apple, iPhone 12 serisi için 5G’yi seçti - Haberler - indir.com

Apple, iPhone 12 serisi için 5G’yi seçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-13 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın bugün gerçekleştireceği etkinlik ile beraber yeni nesil iPhone 12 ailesinin tanıtımını göreceğiz. Bu söz konusu etkinlik öncesinde iPhone 12 cihazlarına dair detaylar gelmeye devam ediyor. Öyle ki Apple’ın 5G yada 120 Hz ekranlar arasında bir seçim yapması gerekiyordu. Durumun mali tarafını da düşünmesi gereken şirket, bu noktada tercihini 5G’den yana kullanmış olabilir. iPhone 12 serisinin 120 Hz ekrana sahip olup olmayacağı noktasında çeşitli iddialar ve çelişkiler bulunuyor. Ancak son sızıntılar kapsamında bu kadar yüksek bir yenileme hızı olmaması bekleniyor. Öyle ki iki farklı kaynak tarafından belirtilen sebep ile bunun pil tüketimi noktasında tasarrufu için böyle bir tercih yapılmadığı açık bir şekilde gözüküyor.

Apple, 120 Hz yerine 5G’yi tercih etti

iPhone 12 Pro Max ve Mini'nin çıkış tarihi ertelenebiliriPhone 12 Pro Max ve Mini'nin çıkış tarihi ertelenebilir

Sızıntı kaynağı olan Jon Prosser’a göre Apple, önündeki iki seçenekten birini seçmek zorunda kaldı. Bu iki seçenek ise iPhone 12’lerde 5G desteği sağlamak yada 120 Hz ekran yenileme hızı sağlamak olacaktı. Her ikisi de aslında pil ömrü tüketimi noktasında fark yaratacaktır. Tam bu sebeple Apple her ikisini dahil etmek yerine birini seçmek durumunda olacaktı. Apple ise bu noktada pazarlaması daha kolay olan 5G’den yana tercihini kullandı. Öyle ki 120 Hz ekran yenileme hızının avantajlarını kullanıcılara aktarmak yerine daha hızlı bir bağlantı teknolojisinin reklamını yapmak daha anlaşılır olacaktı. Bu durumun daha cazip ve etkileyici olduğunu düşünerek tercihini 5G’den yana yaptı.

5G modemler ve OLED ekranlar ile daha az güç tüketimi sağlamak için geliştirilmeye açık gözüküyor. Bu kapsamda 2021 yılında piyasaya sürülecek olan iPhone cihazlarda hem 5G hem de 120 Hz ekran görme ihtimalimiz daha yüksek diyebiliriz. Bakalım bu akşam tanıtımı gerçekleşecek olan iPhone 12’lerde ne gibi yenilikler olacak göreceğiz.


iPhone 12 serisinin kamera ve bataryası ile ilgili detaylar ortaya çıktıiPhone 12 serisinin kamera ve bataryası ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Hangi iPhone 12 modeli en çok satış yüzdesine ulaşacak?Hangi iPhone 12 modeli en çok satış yüzdesine ulaşacak?

PAYLAŞ