Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak - Haberler - indir.com

Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketi Apple, iPhone 11 modellerinde kullanıcıların yaşadığı dokunmatik ekran arızası için ücretsiz bir ekran değişim programı başlattığını duyurdu. Şirket tarafından belirtilene göre söz konusu problem yaşayan modellerin Kasım 2019 ile Mayıs 2020 tarihleri arasında üretildiği belirtiliyor. ABD merkezli telefon üreticisi Apple’ın geçtiğimiz ayılın amiral gemisi olan iPhone 11 cihazlarının ekran modülündeki bir bileşenin arızalanması sebebiyle bazı modellerin ekranlarında dokunmatik sorunlar yaşanabileceği duyuruldu. Kasım 2019 ile Mayıs 2020 tarihleri arasında üretilen iPhone 11 cihazları kapsayan bu sorunda şirket, dokunmatik problem yaşayan kullanıcıların telefonlarının ekranlarını ücretsiz bir şekilde değiştirileceğini duyurdu.

iPhone 11 ücretsiz ekran değişimi başladı

iPhone S, iPhone 11'i geride bırakabiliriPhone S, iPhone 11'i geride bırakabilir

İlk etapta kullanıcıların ekran değişim programından faydalanabilmesi için bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı bulması veya Apple Store’da randevu ayarlamaları gerekiyor. Bu kapsamda ise herhangi bir servis işleminden önce iPhone incelenerek programa uygun olup olmadığı doğrulanması gerekecek. Değişim programının sadece iPhone 11 için geçerli olduğu ve diğer modellerde bir sorun olmadığı Apple tarafından belirtiliyor. Ayrıca kullanıcı hatasına yönelik ekranda hasar veya çatlak olması durumunda, bu modellerde ek maliyet ile sorunun çözülebileceği ifade ediliyor.

Modellerin onarım için satın alındığı ülke veya bölgeler için sınırlı olabileceğini belirten Apple, değişim programının modelin standart garanti kapsamını genişletmeyeceğini de belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre söz konusu ekran modülünü değiştirmek için daha önce para ödeyen cihazların bu sorundan etkilendiğini düşünen kullanıcılra ise para iadesi yapılacağı bildirildi. Sizde iPhone 11 modelinizin ekran problemi yaşadığını düşünüyorsanız, Apple Destek yada Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı ile iletişime geçebilir ve sorununuzu çözebilirsiniz. Ayrıca programın cihazı satın almanızdan itibaren iki yıl boyunca geçerli olduğunu da belirtelim. Bu süre kapsamında program geçerli olmaya devam edecektir.


2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu, ilk sırada iPhone 11 var2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu, ilk sırada iPhone 11 var

PAYLAŞ