Apple, Intel'i 1 milyar dolara almaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Apple, Intel'i 1 milyar dolara almaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 11:39:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

5G destekli akıllı telefonların piyasaya giriş yapması ile beraber bu şirketlerden birisi olan Apple’ında bu yönde bir hamlesi olması bekleniyor. Gözler Apple’a çevrilirken, 5G iPhone modellerinin ise 2020 ile beraber satışa sunulması bekleniyor. Bu noktada ise markanın 5G modemleri hangi şirketten tedarik edeceği de belli olmaya başladı. Qualcomm şirketi ile hukuki bir savaşta olunurken, ticari ilişkilerin etkilenmesinden ötürü Intel ve Apple’ın anlaşmaya gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki geliştirilme aşamasında olan Intel 5G modemlerin Apple’ın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olduğu ifade ediliyor.

Apple, Intel’ın 5G Modem Bölümünü Satın Alıyor

Microsoft, Apple ile aynı sokakta çalışacakMicrosoft, Apple ile aynı sokakta çalışacak

Apple’dan sürpriz bir hamle ile Qualcomm’un patent ihlal için talep edilen ücretleri ödeyeceği belli oldu. Bu anlaşmanın duyurusu sonrasında ise Intel 5G modem geliştirme sürecinin durdurulduğu belirtiliyor. Intel CEO’su Bob Swan, kararın Apple nedeniyle alındığı net bir şekilde söyleniyor. Öyle ki Apple gibi bir şirketin müşteri olmadan 5G modem geliştirmesinin pek karlı bir iş olmadığı ifade ediliyor. Bir süre önce Intel’in bu noktada patentlerini satmayı planladığı da ortaya çıkmıştı. Bu durumların arasından bir süre geçerken, şimdi Apple’ın Intel’in 5G modem bölümünü satın alma noktasında artık sona geldiği ifade ediliyor.

İddialara göre Intel’e 1 milyar dolar ödeme yapılacak ve bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların yanı sıra personellerde Apple’ın hanesine girmiş olacak. Bu hamle ile beraber Apple’ın kendi 5G modem geliştirme sürecinin de kısalması sağlanacak.


Amazon Music, Apple Music'e kafa tutuyorAmazon Music, Apple Music'e kafa tutuyor
Apple eski logosuna dönmeyi mi planlıyor?Apple eski logosuna dönmeyi mi planlıyor?

PAYLAŞ