Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı - Haberler - indir.com

Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 10:02:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Yapay zekalara kafayı çok fena bir şekilde takan Apple, şimdide gizlilik odaklı yapay zekanın öğrenimi ile ilgili start-up girişimini bünyesine kattı. Yapay zekalar üzerinde fazlasıyla çalışan ve bu konuda da gayet başarılı olan Apple, dünya markası akıllı cihaz üretimi sağlayan bir firma. Silk Laboratuvarlarını yeni teknolojisi olan, verileri bulut ortamına göndermeden işleyebiliyor. Geliştirilen bu teknoloji gizlilik bakımından son derece önem içeriyor. Gizlilik denildiği zaman ise akla ilk gelen isim ise elbette Apple oluyor. Çünkü hepimiz Apple için gizliliğin ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Durum böyle olunca Apple çok fazla vakit kaybetmeden duruma el attı ve bir start-up ekibini bünyesine dahil etti. 

Silk Laboratuvarları bütün veri işlemlerini yerel sabit diskte gerçekleştiriyor

Son dönemlerde gündemde sıkça karşılaştığımız Google'ın kullanıcılarının verilerini dağıtmasına karşı Apple CEO'su Tim Cook ise çok nadirde olsa bu konu hakkında konuşma yapıyor. Silk Laboratuvarları da tıpkı Apple gibi gizlilik konusuna bir hayli önem veriyor ve bilgilerin gizli kalması için elinden geleni yapıyor. Silk Laboratuvarları bütün veri işlemlerini yerel sabit diskte gerçekleştiriyor ve Google gibi dış ortama aktarmadan bu eylemleri yerine getiriyor. Silk Laboratuvarları gerçekleşen bu projeyi duyurdukları zaman ise 770 bağışçıdan 150 bin dolar değerinde bağış topladı. 

Apple gizli bir şekilde 4 milyon Dolar finansmana ve onlarca çalışana sahip Silk Laboratuvarlarını bünyesine dahil etti

Silk Laboratuvarları ise topladıkları bu bağışlardan ötürü bağışçılara teşekkür ederek diğer şirketlerin aksine gelen bağışları yapay zeka üzerine yazılım geliştirmede kullanacaklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra ise Apple tüm dikkatlerini Silk Laboratuvarlarına odakladı. Hal böyle olunca Apple gizli bir şekilde 4 milyon Dolar finansmana ve onlarca çalışana sahip Silk Laboratuvarlarını bünyesine kattı.

 





PAYLAŞ