Apple, Epic Games'in fişini çekmek üzere - Haberler - indir.com

Apple, Epic Games'in fişini çekmek üzere

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Apple ile Epic Games oyunları arasındaki dijital bağ kopmak üzere. Fortnite'ın geliştiriciliği üstlenen firma, Apple'ın geliştiricilerden yüzde 30 oranında komisyon ücreti almasına karşı çıkıyor ve bu konuda geri adım atmıyor.

Apple Epic Games oyunları için süre verdi

Alınan bilgilere göre Apple yönetimi hem Epic Games'in kendisine hem de Epic Games'e ait olan oyun motoruna ambargo uygulamak üzere. Kısaca bu uygulamadan Unreal Engine ile geliştirilen oyunlar da bu durumdan etkilenecek.

Apple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklamaApple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklama

Apple, Fortnite yönetiminin komisyon oranını ödememek için uygulamış olduğu stratejiden vazgeçmemesi taktirde Epic Games'i iOS, Mac ve diğer Apple platformlarından uzaklaştıracağını ilan etti. Kuzey Carolina merkezli şirket, Apple’ın bu kararını “misilleme” olarak tanımladı.

Fortnite'ın Apple'ın geliştiricilere imzalattığı sözleşmeyi yok saydığı ifade edildi. Fortnite'ı App Store'dan kaldıran Apple'ı mahkemeye veren Epic Games, kendi hakkını savunduğunu ve Apple'ın rekabet kurallarını ihlal ettiğini ifade etti.

Eğer Epic Games, Fortnite'ın komisyon ödememesini sağlamaya devam ederse Apple’ın geliştiriciler için hazırladığı bütün platformlardan engellenecek. Epic Games ise mahkemeye başvurarak bu kararın hayata geçmemesini talep etti.

Hem Epic Games’in hem de Unreal Engine’in App Store ile olan ilişkisini kesmek için hazırlıklara başlayan Apple, Fortnite'a 28 Ağustos 2020 tarihine kadar süre tanıdı. Fortnite'ı cezalandıran Apple'ı yayınladığı bir video ile eleştiren Epic Games, George Orwell’in 1984 adlı romanı ile Macintosh’un piyasaya sürülme tarihini ilişkilendirmişti.

Bu video ile 24 Ocak 1984 yılında satışa sunulan Macintosh, 1984 isimli romanda yer alan totaliter rejim ile aynı kefeye konuldu. Epic Games, bu gerilimin devam etmesi halinde herkesin büyük bir zarar göreceğini düşünüyor.


iPhone üretim yeri değişikliği Apple'a beklenmedik sonuçlar yaratabiliriPhone üretim yeri değişikliği Apple'a beklenmedik sonuçlar yaratabilir

PAYLAŞ