Apple, Epic Games’in App Store hesabını kapattı - Haberler - indir.com

Apple, Epic Games’in App Store hesabını kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-31 11:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Bir süredir gerilim yaşayan Apple ve Epic Games tarafından yeni bir gelişme yaşandı. Yaşana olayların ardından Epic Games'in App Store hesabı feshedildi.

Apple ile Epic Games arasında yaşanan gerilim üzerinden fazla zaman geçmedi. Mahkemeye kadar uzanan Epic Games-Apple tartışması büyümeye devam ediyor. Apple tarafından tartışmanın boyutunu değiştirecek bir adım geldi. Şirket daha önce 28 Ağustos tarihinde bir takım uyarılarda bulunmuştu. Nihayetinde ise Epic Games'e ait uygulama mağaza hesabı tamamen feshedildi. Bu haber yalnızca Fortnite deği, Epic Games'in App Store'da sahip olmuş olduğu bütün iOS uygulamalarının kaldırılacağı anlamına geliyor.

Apple komisyon savaşlarında yeni cephe: FacebookApple komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook

Bunların hepsi, Apple ve Google’ın aldığı %30’luk kesintiyi yok sayan Fortnite güncellemesi ile başladı.. Apple, Epic Games'in şirkete karşı dava açması sebebi ile oyunu App Store'dan hızlı bir şekilde kaldırmıştı. Apple, Epic Games'e ait hesapları kapatacağına dair bir uyarı yayınladığı zaman ise işlerin beklenenin tersine gideceği anlaşılmış oldu.

Eğer iOS cihazınızda Fortnite'ı indirmek isterseniz şu an oyuna erişim sağlayamayacaksınız. Hatta bu gelişmelerden sonra Fortnite yüklü olan iPhone cihazların akıl alan fiyatlara satılmaya başlandığı görülmüştü. Bu arada, Epic'in Unreal Engine'i yönetmek için kullandığı başka bir hesap olduğunu ve mahkeme duruşmasına göre Apple'ın bu hesabı yasaklamadığını belirtelim.

Apple, Epic Games'in uygulama içi satın alımları kaldırması halinde Fortnite'ın App Store'a geri dönmesine izin vereceğinden bahsetti. Fakat şu an da bu durumun gerçekleşme imkanı oldukça düşük görünüyor. Eğer Epic Games diğer bütün geliştiriciler gibi platform kurallarına uysaydı, Fortnite halen Apple cihazlarda oynanabilir olacaktı.



PAYLAŞ