Apple entegre dokunmatik katmanlı OLED ekran üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple entegre dokunmatik katmanlı OLED ekran üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone 13 serisinin çıkmasına uzun bir süre olsa da, Apple’ın 2021 senesinde piyasaya süreceği iPhone modelleri hakkında sızıntılar gelmeye başladı. İddialara göre Apple iPhone 13 serisinde dokunmatik katmanlı bir OLED ekran kullanacak.

Akıllı telefon piyasasında ne kadar ciddi bir hareketlilik söz konusu olsa da Apple ve Samsung gibi büyük teknoloji şirketlerinin planları daha ürünlerin piyasaya çıkmasına yıllarken varken bile ortaya çıkabiliyor. Bugün gündeme gelen iddialar ise iPhone 13 serisi hakkında. 2021 yılında ekranlarında yön değiştireceği iddia edilen şirket hakkında söylenenler oldukça ilgili çekici.

Apple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıyaApple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıya

iPhone 13 serisinde entegre dokunmadık katmanlı OLED ekranlar kullanmayı planladığı iddia edilen Apple’ın 2021 senesinde yeni iPhone modellerini bu panellerle kullanıcılarının karşısına çıkaracağı iddia ediliyor. Hatta bunun için şimdiden çalışmalara başladığı aktarılan şirketin bu panellerin siparişini çoktan vermeye başladığı ifade edildi.

Teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratan bu söylentilerin doğru olup olmadığı hakkında bir yorum yapmak için şimdilik erken olsa da, Apple bu teknolojiyi iPhone’lara entegre edebilirse teknolojisiyle rakiplerini geri de bırakabileceğini söylemek mümkün. Peki entegre dokunmatik katmanlı OLED ekranın diğer ekranlardan farkı nedir?

Apple iPhone 12'nin çıkış tarihini değiştirebilir

Bu paneller geleneksel dokunma katmanı ile üretilen OLED ekranların üzerinde konumlandırılıyor. Bu yeni ekranlarda dokunmatik katmanda direkt ekranın içine entegre ediliyor. Bu durumda ek katmana olan ihtiyacın ortadan kalmasını sağlayarak ekran maliyetinin ciddi anlamda azalmasını sağlıyor.

Şirket bugüne dek satışa sunduğu ürünlerini hep piyasanın üzerinde bir fiyat etiketiyle kullanıcılara sunsa da, özellikle son birkaç yıl içerisinde satışa sunulan iPhone modelleri resmen cep yakıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde yüksek fiyatları yüzünden eleştirilen Apple ise, iPhone fiyatlarını aşağı çekebilmek için maliyeti azaltmanın yollarını arıyor

iPhone 12 ekranı nasıl olacak?

Ekran demişken akıllara gelen bir diğer konu ise teknoloji devinin ilerleyen aylarda tanıtacağı iPhone 12 serisi. iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere dört farklı yeni akıllı telefonla kullanıcılarının karşısına çıkacak olan şirketin ekran konusunda beklentileri karşılaması bekleniyor. iPhone 12 serisini yüksek ekran yenilime hızına sahip olarak pazara çıkarması beklenen Apple’ın aynı zamana yeni akıllı telefonlarında 5G bağlantı desteği de vermesi bekleniyor.

Yüksek ekran yenileme hızının yanı sıra OLED ekranla gelecek olan iPhone 12 ailesi için Apple’ın ekranları bu sefer Samsung yerine Çinli ekran üreticisi olan BOE’den tedarik edeceği iddia ediliyor. Şirketin bu hamlesinin arkasında ise hem sektördeki en büyük rakibine olan bağımlılığını yok etmek, hem de ekranları daha ucuza mal etmek var. 


Apple oyun kontrolcüsü özellikleriApple oyun kontrolcüsü özellikleri
Apple Pencil patenti ile dikkatleri üzerine çektiApple Pencil patenti ile dikkatleri üzerine çekti

PAYLAŞ