Apple en çok tercih edilen kulaklık markası oldu - Haberler - indir.com

Apple en çok tercih edilen kulaklık markası oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, ses cihazı pazarını domine etmek adına çalışmalar yapmaya hızla devam ediyor. Araştırmalarıyla adından söz ettiren Canalys tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2020 yılında 108,9 milyon akıllı kişisel ses cihazı satışı gerçekleştirdi. 

Söz konusu bu satış kapsamında AirPods ve Beats ürünlerinin de dahil olduğu belirtiliyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, ürünlerinin de dahil olduğu belirtiliyor. Apple, yüzde 25.2 pazar payını elinde tutarken, Samsung yüzde 8,9 pazar payına sahiptir. Samsung'ın sahip olduğu Harman geçtiğimiz yıl içerisinde 38,9 milyon ses cihazı sattığı dile getiriliyor. Linstenin üçüncü sırasında ise Xiaomi bulunuyor. Xiami'nin 2020 yılında 25,4 milyon ses cihazı satışı gerçekleştirdiği dile getiriliyor. Şirketin şu anki pazar payı ise yüzde 25,4 Sony ise listenin dördüncü sırasında yer alıyor. Apple ve Samsung’un yaptığı satışlara bakıldığında 2019 yılına göre büyüme kaydettiği görülürken, Xiaomi'de ise bir düşüş olduğu göze çarpıyor. 

Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?

Giyilebilir cihaz sektörünün lider Apple

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, ses cihazı sektöründe göstermiş olduğu giyilebilir cihaz sektörüne de taşıyor. 2020 yılının dördüncü çeyreğinden elde edilen raporlara göre Apple, giyilebilir cihaz sektörünün adeta lideri olarak anılıyor. 14,5 milyon giyilebilir cihaz satış gerçekleştiren Apple’ı Xiaomi takip ediyor. Verilere göre Xiaomi dördüncü çeyrekte 8,7 milyon satış gerçekleştirdi. Huawei listenin üçüncü sırasında yer alırken, Fitbit listenin dördüncü sırasında karşımıza çıkıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacakApple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak
Apple'dan katlanabilir telefon gelebilir!Apple'dan katlanabilir telefon gelebilir!
Intel, Apple'a geri dön çağrısı yaptıIntel, Apple'a geri dön çağrısı yaptı

PAYLAŞ