Apple, Ekrandan Parmak İzi Teknolojisinin Patentini Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Ekrandan Parmak İzi Teknolojisinin Patentini Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 13:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Apple’ın Eylül ayı dönemiyle beraber yeni nesil modeller sunması bekleniyor. Şimdiden bu modellere yönelik sızıntılar ortaya çıkmaya devam ederken, Apple’ın şimdi ise ekrandan parmak izi teknolojisi için bir patent aldığı ortaya çıktı. Yeni nesil 2019 modellerinde özellikle yüz tanımanın yanı sıra ekrandan parmak izi okuma teknolojisi yaygınlaşmaya başladı. Apple’ın iPhone 5S ile beraber sunduğu fiziksel parmak izi tarayıcı yerini artık ekrana gömülü parmak izi tarayıcıya bırakmak üzere. Öyle ki yüz tanıma özelliğini biyometrik olarak bazı akıllı telefon modelleri sunabiliyor. Ancak 2019 iPhone modellerinde yüksek bir ihtimalle ekrandan parmak izi okuma teknolojisinin olacağı ortaya çıktı.

Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcısı

iPhone İçin En İyi Lens AksesuarlarıiPhone İçin En İyi Lens Aksesuarları

Şirketin iPhone X modeliyle Face ID teknolojisini sunana kadar yeni cihazlarda ekrana gömülü bir parmak izi tarayıcısı bekleniyordu. Ancak iPhone X ile beraber beklentilerin aksine yüz tanıma teknolojisi gördük. Parmak izi teknolojisi bir kenara bırakılan modellerde sadece yüz tanıma tercih edildi. Ancak ortaya çıkan yeni bir patent içeriği ekrana gömülü parmak izi tarayıcısının geri geleceğini işaret ediyor.

Fotoğrafta görebileceğiniz üzere bir patent çizimi bulunuyor. Apple’ın uzun süredir bu teknoloji üzerinde çalıştığı belli olurken, patente göre parmağın ekranı dokunulması ile beraber mekanik dalgalar elektrik sinyalleri ile parmak izi oluşturulması mümkün oluyor. Henüz kesin olmazken bu teknolojinin rafa kaldırıldığı düşünceleri bulunuyor. Patente göre eski kasa bir cihazda bu içeriğin denenmesi, birkaç nesil önceki modeller için test edildiği anlamına geliyor. Yüksek bir ihtimalle şirket bir süre daha Face ID kullanmaya devam edecek.


iPhone XR 2'nin Sahip Olacağı Bazı Özellikler Belli OlduiPhone XR 2'nin Sahip Olacağı Bazı Özellikler Belli Oldu

PAYLAŞ