Apple dört yeni işlemci üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple dört yeni işlemci üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın akıllı cep telefon, tablet ve bilgisayarlarında kullanmak üzere dört işlemci üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Şirketin bu yeni işlemcileri ile beraber ilk detaylar gün yüzüne çıkmış oldu. Apple, 2020 yılının son aylarına doğru kendi işlemcilerine geçiş yapma sürecine geçişi tamamen resmi olarak başlatmış oldu. 

Göründüğü üzere şirket bu stratejisine sıkı bir şekilde devam edecek. İçeriden alınan bilgilere göre Apple, M1 işlemcisinin ardından ise hem Mac PC'ler hem de mobil cihazlar için yeni dört işlemci üzerinde çalışmalar yapılıyor. Şirketin T6000x ve T811x olmak üzere iki farklı işlemci serisi üzerinde çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yaptığını bildirdi. T8110 ve T8112 kod adına sahip modellerin iPhone ve iPad'lerde kullanılan A serisinde yer alması beklentiler arasındadır. Hatırlamak gerekirse mevcut mobil işlemci A14 Bionic'in kod adı da T8101'di.

Apple takip engelleme özelliğini hayata geçirdiApple takip engelleme özelliğini hayata geçirdi

Apple M1'in gelişmiş olanları geliyor

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan sızıntılara göre T6000 ve T6001 modelleri yeni Mac bilgisayarlarda kullanılan Apple M1'in halefi olarak değerlendirilebilir. Daha önce de 20 çekirdekli bir mimariye sahip olacakları aktarılan bu işlemcileri ilk olarak iMac ya da MacBook Pro bilgisayarlarda görmek mümkün olacak gibi gözüküyor.


Apple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyorApple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyor
Apple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladıApple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladı
Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyorEpic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor

PAYLAŞ