Apple dizüstü bilgisayar pazarında ciddi bir düşüş yaşadı - Haberler - indir.com

Apple dizüstü bilgisayar pazarında ciddi bir düşüş yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 12:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

 Strategy Analytics'in yayımladığı son raporu, 2020'nin ilk çeyreğinde dizüstü bilgisayar sevkiyatının yüzde 2 oranında gerilediğini gözler önüne serdi.

Strategy Analytics'in 2020'nin ilk çeyreğine ait yayımladığı yayınladığı son rapor ilk çeyrekte ki dizüstü bilgisayar sevkiyatının 37.9 milyon olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz sene aynı dönemlerde ise bu rakam 38.6 milyon adetti. Bugün itibariyle yayımlanan rapor dizüstü bilgisayar satışlarında %2'lik bir azalma yaşandığını gözler önüne serdi.

MacBook Pro ve MacBook Air yoldaMacBook Pro ve MacBook Air yolda

Analistler bu düşüşün nedeninin koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm sektörlerin zor bir dönemden geçmesine ve ekonomik çöküşten kaynaklandığını düşünüyor.

Pandemi döneminde elektronik bileşen üretiminin ciddi oranda kesintiye uğraması yeni dizüstü bilgisayarların da tedarik edilmesini zorlaştırdı. Ancak bu dönemde birçok ülkede şirketlerin evden çalışma sistemine geçiş yapması dizüstü bilgisayarlar için ek talep de oluşturdu.

Yeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldı

Strategy Analytics'in yayımladığı ilk çeyrek raporuna göre Lenovo %23.5 pazar payıyla dizüstü bilgisayar pazarının lideri oldu. Şirketin cihazlarına yönelik talep geçtiğimiz seneye oranla yüzde 1 artış gösterdi. Listenin ikinci sırasında ise yüzde 21.3’lük payla HP yer alıyor. Listenin üçüncü sırasında ise bu yıl satışlarıyla yüzde 5 oranında büyüme gösteren Dell yüzde %18.2'lik pazar payıyla yer almakta. Ancak bu yılkı markaların sevkiyatlarında genel olarak yüzde 1’lik bir düşüş olduğunu da belirtmek gerek.

Listenin en çok dikkat çeken markalarından biri ise dördüncü sırada yer alan Apple oldu. Teknoloji devinin dizüstü bilgisayar sevkiyatları yüzde 16 gibi ciddi bir oranda düştü. Bu düşüşle birlikte pazarın yüzde 8’lik bir dilimini elinde bulunduran Apple’ın salgın sonrasında satışlarını toparlayıp toparlayamayacağı merak ediliyor. Listenin beşinci sırasında ise benzer bir düşüşle Asus yer alıyor. Sevkiyatlarında yüzde 15’lik bir oranda düşüş yaşayan Asus pazarın yüzde 6.6’sına sahip. 


Yeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldıYeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldı
Apple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmakApple’ın yeni planı MacBook’u bükülebilir yapmak

PAYLAŞ