Apple Deep Fusion mobil fotoğrafçılık için yeni bir dönemi başlatıyor - Haberler - indir.com

Apple Deep Fusion mobil fotoğrafçılık için yeni bir dönemi başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-12 15:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple tarafından yeni tanıtılan Deep Fusion özelliği düğmeye tam basmadan tüm sensörlerden 8 fotoğraf topluyor. Ardından dokuzuncu uzun pozlama ile birleştirerek çok detaylı fotoğraflar ortaya koyabiliyor. Apple son zamanlarda akıllı telefonlarda kamera özellikleri ve yazılım tarafındaki desteği nedeniyle eleştiriliyor. Apple, arka ve ön kamera sensörleri açısından diğer rakiplerine yetişerek yazılım açısından da ses getirdi.

Deep Fusion nedir?

Deep Fusion teknolojisi etkinlikte tanıtılmasına rağmen henüz iOS 13 sürümünde yer almıyor. Apple fotoğraf üretiminde ilk kez yapay zekadan faydalanıldığını belirtiyor. Bildiğimiz üzere günümüzde birçok akıllı telefon modelinde kamera optimizasyonu için yapay zekâ teknolojisi kullanılıyor. Fotoğraflarda sahnenin algılanması ve sahneye göre ayarların otomatik yapılması artık bir standart hale gelmiş durumda. Apple bu konuda fotoğraf çıkışını yapay zekâ ile sağlamaya çalışıyor.

Oyun abonelik servisi Apple Arcade ne zaman çıkıyor? İşte fiyatı...Oyun abonelik servisi Apple Arcade ne zaman çıkıyor? İşte fiyatı...

Deep Fusion özelliği A13 Bionic yonga setindeki nöral öğrenme motoru üzerinden sağlanıyor. Henüz arka kameralar düğmeye dokunduğumuzda tam basmadığınız milisaniyelik süre içerisinde 4 adet kısa ve 4 adet de ikincil fotoğraf çekiyor. Deklanşöre bastığınızda ise 1 uzun pozlama yapıyor. Bu sayede toplamda 9 fotoğraf 1 saniye içerisinde nöral motor tarafından analiz ediliyor. Sonuç olarak tüm pikseller taranarak en iyisi seçiliyor. Ortaya çıkan sonuç ise detaylı ve kumlanması en az olan 24 milyon piksellik fotoğraflar.

Bunların yanında etkinlikte tüm sensörlerin aynı anda video kayıtlarını canlı olarak bir araya getiriyor. Bu videoların Filmic Pro gibi uygulamalarda aynı anda işlenmesi içerik üreticilerin iştahını kabartan özelliklerden birisiydi. Merakla beklenen özellik iOS 13 güncellemesinde kullanıcılara sunulacak.

Yeni Modellerde Neler Olacak?

iPhone telefon modelleriyle ilgili elde edilen bir diğer bilgi ise, yeni modellerinin tasarımının bir önceki cihazlarla benzer özelliklere sahip olacağı yönündeydi. Modellerin arasında en büyük farkın Lightinin bağlantısı olacağı hangi konuşuluyor. Bu konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Apple’ın yeni iPhone modellerinde Lightinin bağlantısı mı, yoksa USB-C bağlantısı kullandığı sorusu da 10 Eylül’de yanıt bulacak.

Bununla birlikte yeni Apple Watch modellerinin sahip olacağı WatchOS 6 işletim sistemi hakkında da bilgi vermesi beklenen şirketin, düşük bir ihtimalle de olsa, 16 inç ekrana sahip olan MacBook Pro modelini de tanıtacağı yönünde söylentiler var.

 

 


İlgili uygulamalar
Apple Arcade servisine gelecek oyunlar belli olmaya başladıApple Arcade servisine gelecek oyunlar belli olmaya başladı
Apple TV+ ne zaman başlıyor?Apple TV+ ne zaman başlıyor?

PAYLAŞ