Apple çip sorununun önüne geçmek için 100 milyon çip sipariş etti - Haberler - indir.com

Apple çip sorununun önüne geçmek için 100 milyon çip sipariş etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın iddialarına göre iPhone 13 ailesi için TSMC’den 100 milyon A15 Bionic çipseti sipariş edilmiş olabilir. Apple’ın Eylül ayında lanse edeceği iPhone 13 ailesi için tedarik sorunu yaşamaması adına A15 Bionic çipsetinin seri üretimini Mayıs ayında başlattı. Şirket, iPhone 13 serisi için daha yüksek bir talep beklediği için tedarikçilerden iPhone 12 ailesine göre üretimin yüzde 20 artırmalarını istemiş durumda. Bu durumda şirkete özel silikonun tedariğini gerçekleştiren TSMC şirketini yakından ilgilendiriyor diyebiliriz. Gelen son iddialara göre ise Apple, A15 Bionic çipsetlerinden 100 milyon adet sipariş etmişe benziyor.

Apple, 100 milyon A15 çipset siparişi verecek

Apple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkilediApple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkiledi

CnBeta’ya göre Apple için toplam A15 Bionic işlemci sevkiyat sayısı 100 milyonu geçecek. Bu sevkiyatların iPhone 13 serisine yönelik olacağı ifade edilirken, Apple’ın bu çipsetini kullanacak olan yeni cihazlar için fazladan stok tutmasının da mümkün olabileceği ifade ediliyor. Bunlardan birisi ise bu yıl içinde yeniden tasarlanarak tanıtılması beklenen iPad mini 6 olması bekleniyor. 2022 yılı için daha önceki iddialardan olan iPhone SE’ye güç katacak A15 Bionic’i kullanması şeklindeydi. Bununla beraber ilk çipset sevkiyatları büyük oranda iPhone 13 ailesi için ayrılacak ve yaklaşan dört modelin ise ciddi oranda satış yapması bekleniyor. CPU çekirdek sayısı noktasında A15 Bionic ve A14 Bionic arasında ise fark olmayacak. Selefi modelinde olduğu gibi yeni nesil silikon, iki kat daha iyi performans ve kalan dördü ise güç verimliliği noktasında altı çekirdeğe sahip olacak.

TSMC’nin bu üretim süreci gelişmiş bir 5 nm modeli olması bekleniyor. Bu kapsamda A15 Bionic’in hem batarya ömrü hem de gelişmiş performans sunabilmesi bekleniyor. Ek olarak ise hem iPhone 13 Pro, hem de iPhone 13 Pro max’in LTPO OLED ekranlar ile gelmesi ve 120 Hz yenilemeye sahip olması bekleniyor.


Apple ofise dönüşü ertlediApple ofise dönüşü ertledi
Geliştiriciler vergi miktarlarını Apple'a bildireceklerGeliştiriciler vergi miktarlarını Apple'a bildirecekler

PAYLAŞ