Apple, artırılmış gerçeklik kontakt lensler üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple, artırılmış gerçeklik kontakt lensler üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler teknoloji analisti Ming-Chi Kup, Apple’ın bir süredir gündeme gelmeye devam eden sanal ve artırılmış gerçeklik ekipmanları ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kuo tarafından yapılan yeni açıklamalara göre Apple, 2022 yılına kadar ilk ekipmanını duyuracak. 2040 yılına kadar ise lens tipi ürünler, sanal ve artırılmış gerçeklik içeriklerini göreceğiz. Deneyimli analist Ming-Chi Kuo, şirketin yaklaşan projelerine dair yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu açıklamalar, Apple’ın gündemde olan ancak henüz netleşmeyen artırılmış ve sanal gerçeklik ekipmanları ile alakalı oluyor. Kuo’nun açıklamaları doğru ise şirketin artırılmış ve sanal gerçeklik ekipmanlarını bekleyen kullanıcıların geri sayıma başlayabileceğini söyleyebiliriz.

Kuo’nun yapmış olduğu açıklamalara göre Apple’ın 2022 yılına kadar ilk sanal gerçeklik ekipmanını pazarda göreceğiz. Bu ürün, kask olarak karşımıza çıkacak ve kullanıcılara sanal artırılmış gerçeklik teknolojileri ile alakalı deneyim sunmayı hedefliyor. 2025 yılına doğru ise Apple’ın gözlük tipi sanal gerçeklik ekipmanını görebiliriz.

3. nesil Apple Pencil yolda3. nesil Apple Pencil yolda

Apple, sanal gerçeklik ürünlerini yakında duyuracak

Ming-Chi Kuo’ya göre şirketin 2030 ile 2040 yılları arasında kontakt lens tipi ekipman üreteceğini söylüyor. Bu açıklama ile göz sağlığında kullanılan lenslerin önümüzdeki yıllarda sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini de kullanabileceği durumu akıllara geliyor. Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik destekli ekipman üretme çalışmalarını ilk defa görmüyoruz. Şirket, 2019 yılında gerçekleştirdği WWDC etkinliği ile Reality Composer adlı AR teknolojisi geliştirme aracı ile yardımcı aracı geliştiricilerin hizmetini sunmuştu.

Ming- Chi Kuo’nun açıklamasına göre Apple’ın kask tipi ekipmanlarında yer alacak olan kulaklık prototipi, şuanlık 200 ile 300 gran aralığında olacak. Şirketin bu noktada bazı teknik sorunların üstesinden gelmeye çalıştığını belirten Kuo, sorunların çözülmesi ile beraber 100 gramlara düşebileceği belirtiliyor. Ayrıca ürünün ABD pazarı için 1000 dolar seviyesinde olması da bekleniyor.


LinkedIn, Apple için kişisel verileri toplamayacakLinkedIn, Apple için kişisel verileri toplamayacak
Apple yine tekelcilikle suçlanıyorApple yine tekelcilikle suçlanıyor

PAYLAŞ