Apple 430 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu - Haberler - indir.com

Apple 430 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple ülkesindeki yatırımlarını arttırma kararı aldı. Amerika Birleşik Devletleri’ne önümüzdeki beş sene içinde 430 dolarlık yatırım yapmayı planlayan şirket 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Ülkesindeki yatırımlarını arttırma kararı alan Apple 2018 senesinden bu yana belirlediği 5 senede 350 milyar dolarlık yatırım hedefini önemli ölçüde tamamladığını duyurdu.

Apple Türkiye, bazı ürünlere zam yaptıApple Türkiye, bazı ürünlere zam yaptı

Apple milyarlarca dolarlık vergi ödedi

Şirket hakkında yapılan açıklamada Apple’ın ülke genelinde 2.7 milyon kişiye istihdam sağladığı söylendi. ABD’deki en büyük vergi mükellefi olduğu açıklanan şirket sadece beş sene içerisinde 45 milyar dolarlık kurum vergisi ödedi. Bunun yanı sıra şirket açıklamasında gelecek planlarına da değindi. Açıklamalara göre Apple 5 sene içinde ülkesine 430 dolarlık yatırım yaparak 20 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyor.

iPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabilir

Apple yeni kampüs için hazırlıklara başladı

Apple söz konusu yatırım hedefi doğrultusunda Kuzey Carolina bölgesinde 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Şirket bu yatırımla bölgede yeni bir mühendislik merkezi ve kampus inşaatına başlayacak.

Yapılan açıklamada Kuzey Carolina bölgesinin genelinde okulların ve topluluk girişimlerinin desteklenmesi için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturulacağı da aktarıldı. Ayrıca bu bütçeye ek olarak, altyapı harcamalarına 110 milyon doları aşkın katkı sağlanacağı da belirtildi. Apple’ın kalan meblayı nasıl değerlendireceği ise şimdilik bilinmiyor. Şirketin gelecek yıllardaki yatırım planları hakkında detaylar belli oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 


Hackerlar Apple'a 10 gün süre verdiHackerlar Apple'a 10 gün süre verdi
Apple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacakApple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacak

PAYLAŞ