Apple 30 Eylül'e kadar satışlardan elde ettiği kazancı Covid-19 fonlarına aktaracak - Haberler - indir.com

Apple 30 Eylül'e kadar satışlardan elde ettiği kazancı Covid-19 fonlarına aktaracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Pandemi döneminde attığı adımlarla ön plana çıkan Apple, salgınla ilgili yeni bir yardım kampanyası başattı. ABD’li teknoloji devi 30 Eylül'e kadar (PRODUCT RED) ürünlerden elde ettiği gelirinin yüzde 100'ünü, COVID-19 için ayrılan fonlara yatıracağını açıkladı.

Teknoloji pazarının en önemli şirketlerinden biri olan Apple, piyasaya sürdüğü iPhone modellerinin bazılarını "(PRODUCT RED)" olarak işaretliyor. Özel bir kırmızı tonla piyasaya sürülen bu cihazlar Apple için ayrı bir önem teşkil ediyor. Çünkü şirket bu ürünlerden elde ettiği kazancı hastalıklarla mücadelede kullanıyor. Geçtiğimiz sene Apple  (PRODUCT RED) cihazların kazancından elde ettiği gelirin bir kısmını HIV/AIDS için yapılan bilimsel çalışmalara aktardı. Bir süredir bu bağışa devam eden şirket pandemi nedeniyle artık kazancın COVID-19 hastalığı için ayrılan fonlara aktarılacağını açıkladı.

Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecekApple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek

Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

Konuyla ilgili resmi açıklama yapan Apple, (PRODUCT RED) ürünlerinin gelirinin yüzde 100'ünün, COVID-19 fonlara aktarılacağı belirtildi.

Üstelik Apple bu süreçte herhangi bir model ayrımı yapmayacağını da açıkladı. Yani kısaca şirket dün akşam itibarıyla kullanıcılarına tanıttığı yeni iPhone SE de bu sürece dahil. Bu da demek oluyor ki şirket COVID-19 destek programı için yeni iPhone modelinin satışlarından tamamen fedakarlık edecek. Bir teknoloji şirketi olan Apple’ın attığı bu adının çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yürüttüğü çalışmalarla bu dönemde diğer teknoloji şirketlerine de bir örnek olan Apple böylelikle bilim insanlarının önün açılmasında, ve araştırma için gereken mali kaynağın toplanmasına da katkıda bulunuyor.


Apple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklıkApple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklık
Apple salgının Türkiye hareketlilik verilerini paylaşıyorApple salgının Türkiye hareketlilik verilerini paylaşıyor

PAYLAŞ