App Store ve Play Store için 2019 ilk çeyrek rakamları açıklandı - Haberler - indir.com

App Store ve Play Store için 2019 ilk çeyrek rakamları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 13:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük uygulama marketlerinden olan Apple ve Google’un sahip olduğu App Store ile Play Store için 2020 yılının ilk çeyrek rakamları paylaşıldı. Bu yeni raporlar ile beraber mağazadaki yılın en iyi uygulamaları ve öne çıkanlar belli oldu. iOS dünyasında Apple App Store ve Android cephesinde ise Google Play Store olarak yer alan bu dünyanın en büyük iki büyük uygulama mağazası, piyasada öne çıkan iki isim oluyor. Huawei’nin başka bir Android temelli AppGallery uygulaması ise henüz rekabet seviyesine ulaşabilmiş değil. Google ve Apple’ın bu iki dev platformu için 2020 ilk çeyrek sonuçları yayınlandı. Buna göre 2019’un aynı dönemine oranla koronavirüs etkisiyle uygulamalar içerisinde vakit geçirme oranında yüzde 20’lik bir artış görülüyor.

Google Play ve App Store rakamları açıklandı

Apple Watch'da App Store nasıl kullanılır?Apple Watch'da App Store nasıl kullanılır?

Gelen ilk detaylara göre Ocak-Mart ayları arasında tam 31.5 milyar indirme sayısına erişilmiş durumda. Bu noktada 22.5 milyar indirme Play Store olurken, App Store ise 9 milyar dolar indirme gerçekleştirilmiş durumda. Toplanan verilere göre kullanıcılar üç aylık dönemde uygulamalara tam 23.4 milyar dolar harcamış durumda. Bu harcamalardan 15 milyar dolar olanı iOS olurken, 8.3 milyar dolar ise Android tarafında harcanmış durumda. Halen iOS cihazlara sahip kullanıcılar uygulama ve oyunlara daha fazla harcama yapmaya devam ediyorlar.

2020 ilk çeyrekte en fazla indirilen üç uygulama ise TikTok, WhatsApp ve Facebook olmayı başarıyor. Kişiler en çok süreyi ise Netflix, Tinder ve YouTube’da geçirmiş durumda.


App Store'dan evden çıkmayanlar için Türkiye'ye özel önerilerApp Store'dan evden çıkmayanlar için Türkiye'ye özel öneriler
Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısıGoogle Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı
Google koranavirüsle ilgili sahte haberlere karşı savaş açtı!Google koranavirüsle ilgili sahte haberlere karşı savaş açtı!

PAYLAŞ