Angry Birds geliştiricileri yerli oyun şirketi Ruby Games'i satın aldı - Haberler - indir.com

Angry Birds geliştiricileri yerli oyun şirketi Ruby Games'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 16:15:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle son yıllarda hızlı bir yükseliş sergileyen Türk mobil pazarında önemli bir satın alım daha gerçekleşti. Buna göre İzmir’de yer alan Ruby Games, Angry Birds serisinin şirketi olan Rovio tarafından satın alındı. İzmir’de kurulmuş olan ve faaliyetlerini sürdüren Türk şirket Ruby Games, bir süredir hypercusual türüne sahip basit mobil oyunlar ile dikkat çekiyordu. Dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden olan Finlandiya merkezli Rovio ise Ruby Games’in tamamını satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Yapılan açıklama ile Rovio, 2020’nin 3.çeyreğinde 10 milyon dolar nakit karşılığında Ruby Games’in %20’sine sahip olacak ve ek olarak ise 2022’nin Ekim ayında ek %50 hisseyi de satın alacak ve %50’lik hisse için ise Ruby Games’in 1 yıl içindeki performansına bağlı olacak.

Vodafone Türkiye CEO ortak mobil altyapısına sıcak bakıyorVodafone Türkiye CEO ortak mobil altyapısına sıcak bakıyor

Rovio, Türk oyun şirketini satın aldı

Bu kapsamda Rovio’nun Ruby Games’teki payı önümüzdeki yılın 3.çeyreğinde %70 olacak. Bu tutarın 80 milyon doları aşmaması ve ödemenin ise %60 nakit, %40 Rovio Entertainment hissesi olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Kalan %30’luk hisse ise 5 yıl içinde Rovio tarafından satın alınacak ve bu satın alım süreci sonlanmış olacak. 2018’de kurulan Ruby Games, 2021’in ilk yarısında 7.8 milyon dolarlık gelir elde ederek dikkat çekti. Rovio şirket CEO’su ise konu hakkında "Ruby Games'in satın alım süreciyle büyüme stratejimizde önemli bir adım atıyoruz. Hızla büyüyen hypercusual pazarına girerek kitlemizi genişletiyor ve oyuncularımıza daha çeşitli bir portföy sunuyoruz."  Dedi.

Ruby Games CEO’su Mert Can Kurum ise "Dünyanın en sevilen mobil oyun markalarından Angry Birds'ü yaratan bir şirketin parçası olmak ve Rovio'ya katılmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Bu satın alma bizim için yeni bir sayfa açıyor. Rovio'nun oynaması ücretsiz oyunlardaki geçmişi ve deneyimi, daha yüksek seviyelere ulaşmamıza yardımcı olacak. Rovio bünyesindeki diğer stüdyolar ile birlikte çalışmayı,bilgive uzmanlığımızı paylaşmayı dört gözle bekliyoruz"  dedi.


Apple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkilediApple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkiledi
ABD'de düzenlenen Elektrikli Otomobil Zirvesine Tesla davet edilmediABD'de düzenlenen Elektrikli Otomobil Zirvesine Tesla davet edilmedi

PAYLAŞ