Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10 - Haberler - indir.com

Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 16:01:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google, Android Q‘nun sürüm adını açıkladı ve Quiche, Quinoa veya Quesadilla değil. Android, basit bir isme geçerek, Android 10. Google Android isimlendirme düzenine geçti.

Google isim konusunu artık daha basitleştirmek istiyor. Android'in yeni sürümü bunun için iyi bir fırsat. Bir blog yazısında daha fazla erişilebilirlik için bütün olarak adlandırma şeklinde değişikliğe gittiğini söyledi. Şirket yıllar boyunca isimlerin küresel topluluktaki herkes tarafından her zaman tam olarak anlaşılmadığı yönünde ciddi geri bildirimleri aldığını biliyorduk.

Matrix 4 vizyon tarihi açıklandı!Matrix 4 vizyon tarihi açıklandı!

Güncelleme İsimleri Bilinmiyordu

Örneğin bir çok kullanıcı Android isimlerinin sıralamasını karıştırıyordu. Gerçek anlamda bu işin içinde olmayanlar kişilerin ise bunu anlaması biraz zor oluyordu. Bunun yanında Android'in sürüm adlarında kullandığı tatlı isimleri birçok insan tarafından maalesef bilinmiyor. Bu yüzden sürüm isimleri eğlenceli olmasına rağmen kullanıcılar açısından her zaman tam anlaşılır değil.

Yeni sürüm isimlendirmesi aslında çok bilindik. Android aktif 2,5 milyar kullanıcı var. Google, Android sürümlerini adlandırma şeklini değiştirmenin yanı sıra, mobil platformun logosunu da güncelledi. Okumayı kolaylaştırmak, yazı tiplerini değiştirmek ve şimdi yeni bir yeşil tonunda renkli olan Android robotun yakın çekimini kullanmak için metni yeşilden siyaha dönüştürdü.


iOS 13 Beta 8 Yayınlandı: Yeni özellikleriOS 13 Beta 8 Yayınlandı: Yeni özellikler
2020 Overwatch League Normal Sezon Programı Açıklandı2020 Overwatch League Normal Sezon Programı Açıklandı

Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10


PAYLAŞ