Android uygulamaları Windows 10'a geliyor - Haberler - indir.com

Android uygulamaları Windows 10'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-01 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yerleşik olarak Android tabanlı uygulamaların Windows 10 platformunda çalıştırılmasını isteyen Microsoft, yeni bir projenin başlangıcını yaptı. Project Latte'nin hedeflenen amaca ulaşıp ulaşmayacağı ise şu an için merak konusu. Geçtiğimiz yıllarda Android tabanlı uygulamaların Windows 10 platformuna dahil edilmesi için Project Astoria adlı bir çalışma başlatan Microsoft şu an için ne yazık ki bu durumun sonunu getirememiştir. Şu aralar ise Telefonunuz adlı uygulama üzerinden bir yansıtma çözümü geliştiren yerleşik Android uygulamalarını tekrar gündeme aldığı belirtiliyor. 

Project Latte nedir, ne amaçla geliştirildi?

Project Latte kod adıyla çalışmaya başlanan, Android uygulamalarının Microsoft mağazasından indirilerek direk çalıştırılabilmesi amaçlanıyor. Proje, Windows 10 platformunda Linux çekirdeğinin akıcı ve grafik hızlandırma desteği ile çalışmasını sağlayacak olan Windows Subsystem for Linux yani WSL aracını temel alacak. Telefonunuz adlı uygulamada yansıtma tarzında Android uygulamalarının kullanılabilir olması şu an için Insider programında test ediliyor ve Samsung akıllı cep telefonlarla sınırlı kalıyor. Yerleşik uygulamalar ise yeni bir ekosistem oluşturacak.

Yaygın Windows 10 güncelleme sorunları ve çözümleriYaygın Windows 10 güncelleme sorunları ve çözümleri

Bu bağlamda ise Microsoft biraz zorlanacak zira Google Play Services'in sadece Android ve Chrome OS cihazlarda çalışma programı oluşturması gerekiyor. Aksi halde ise Google alternatif işletim sistemine izin vermiyor. Bu bakımdan ise uygulamaların çalışması için Microsoft'un bir Android alt sistemi kurması gerekiyor. Yani aslında Huawei Mobile Services benzer bir çözüm olması gerekecek. Söz konusu bu uygulamalar bu alt sisteme entegre oldukları zaman mağazaya yüklenebilecekler. Bu aşamanın ise projenin geleceğinde belirleyici olacağı aktarılıyor. Microsoft'un beklentisi 2021 Sonbahar aylarında projeyi hayata geçirebilecekler. 

Geçtiğimiz yıllar içerisinde açık kaynak sistemlere geçit vermeyen Microsoft'un özellikle Satya Nadella yönetimindeki hamleleri farklı bir tarafa gitmesini sağladı. Dahili Linux çekirdeği desteği ve yerleşik Android uygulamaları ile Windows 10 çok daha evrensel bir işletim sistemi haline gelebilir.


Windows 10 reset sorunu nasıl çözülür?Windows 10 reset sorunu nasıl çözülür?
Microsoft Windows 10 21H2’yi test etmeye başladıMicrosoft Windows 10 21H2’yi test etmeye başladı

PAYLAŞ