Android uygulamaları neden çöküyor? İşte Çözümü! - Haberler - indir.com

Android uygulamaları neden çöküyor? İşte Çözümü!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dün geceden bu yana Android kullanıcıları, uygulamaların çökmesi gibi sorunlarla karşılaşmaya başladı. Yaklaşık olarak dokuz saattir devam eden sıkıntıların arkasında Google sonunda konuya dahil oldu. Hatanın kaynağı araştırıldı ve kısa bir süre içerisinde de giderildi. 

Konuyla ilgili olarak Google'dan elde edilen bildirimlere göre uygulamalarla ilgili problemin kaynağı Android System Webview yazılımından kaynaklanacak. Şirket dün bu yazılıma güncelleme getirdi. Aynı zaman içerisinde son Google Chrome güncellemesine bir düzeltme getirilmişti. Her iki uygulama da yenilenerek Google Play Store'da yayınlandı ve sonrasında ise problemler ortaya çıkmaya  başladı. Konuyla ilgili olarak gelen raporlara genellikle Gmail ve Amazon gibi uygulamaların kendi kendine kapandığı dile getirildi. Twitter, Reddit ve Ekşi Sözlük gibi platformlar bu gibi raporlarlar dolarken, Google sözcüleri ise hatayı fark ettiklerini bildiren bir açıklamada bulundu. Yeni güncelleme ile beraber problemlerin giderileceği aktarıldı. 

LG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladıLG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladı

Android WebView kaynaklı hata kullanıcılara sorun çıkardı

Birçok kullanıcının kısa bir süre içerisinde öğrendiği üzere problemin kaynağı Android WebView'a yapılan son güncellemeden kaynakladığı dile getirildi. Bilmeyenler için bu yazılım, geliştiricilerin web sayfalarını uygulamalarının içinde görüntülemelerine izin veren bir bileşendir. Söz konusu bu yazılım her Android cihaza otomatik olarak geliyor. Play Store aracılığıyla ise otomatik olarak güncellemeleri alır. Bu sebeple de çok sayıda kişi dün gece ve bu sabah saatlerinde beklenmedik bu hatayla karşılaşmaya başladı.

Android WebView hatası çözümü

Android uygulamalarında yaşanan bu sorunların çözülmesi için kullanıcıların elinde üç farklı seçenek vardır. Bunların ilki uygulanmayı tamamıyla telefonlardan silmek. Ancak bazı cihazlar yazılımı tamamıyla kaldırmaya izin vermiyor. Bu sebeple bu kişiler uygulamayı geçici bir şekilde durdurarak sorunu çözer. Bunu yapmak için ise aşağıdaki adımları takip etmek yeterli olacaktır:

Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını açın.

Adım 2: Uygulamalar ekranına girin.

Adım 3: Android System WebView‘i açın.

Adım 4: Sayfanın en altında yer alan Devre Dışı Bırak butonuna tıklayın ve işlemi onaylayın.

Son olarak belirtmek gerekirse Android cihazlarda WebView için yeni güncelleme geldiği görülüyor. Cihazınız eğer 89.0.4389.105 sürümünü varsa, manuel olarak güncellemeyi tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak diğer iki yöntemle de sorunu çözmek mümkündür. 


Chrome'un Android sürümüne, site önizleme özelliği geldiChrome'un Android sürümüne, site önizleme özelliği geldi
Poco X3 NFC için Android 11 güncellemesi yayımlanmaya başladıPoco X3 NFC için Android 11 güncellemesi yayımlanmaya başladı
Yakında tanıtılacak Android telefonlar Google tarafından sızdırıldıYakında tanıtılacak Android telefonlar Google tarafından sızdırıldı

PAYLAŞ