Android deprem uyarıları Türkiye'de başlayacak - Haberler - indir.com

Android deprem uyarıları Türkiye'de başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 16:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Türkiye’de deprem riski günden güne artıyor. Bu noktada kullanıcıların hazırlıklı olması gerektiğini düşünen Google yeni bir adım attı. Android deprem uyarı sistemini Türkiye için de tanıttı.

Google bugün Android için 6 yeni özellik duyurdu. Oldukça ilgili çekici özelliklerle karşımıza çıkan şirket yaptığı açıklamada özelliklerin bu yaz kullanıcılara sunacağını belirtti. Etkinlikte en çok dikkat çekenler maddelerden biri de Android deprem uyarı sistemi oldu. Sistemin açılacağı ülkeler arasında Türkiye de yer aldığı öğrenildi.

Google Workspace artık ücretsizGoogle Workspace artık ücretsiz

Şirketin Nisan ayında Yunanistan ve Yeni Zelanda‘daki kullanıcılara sunduğu deprem uyarı sistemi yakında yeni ülkelerde de kullanıma sunulacak. Geleceğin önemli teknolojilerinden gibi görülen bu servis sayesinde deprem riski yüksek bölgede yaşayan kullanıcıların yaklaşan depremlere hazırlıklı olmasını sağlamak hedefleniyor. Konu hakkında açıklama yapan şirket, depremden birkaç saniye önce alarm veren hizmeti için riskli ülkelere öncelik tanıdığının altını çizdi. 

Xiaomi deprem monitörü geliştiriyor

Bu kapsamda Türkiye‘nin yanı sıra; Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Türkmenistan ve Özbekistan bu servise yazın erişim sağlayacak ülkeler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz seneden beri test aşamasında olan Android deprem uyarı sistemi, Türkiye ve diğer ülkelerde kullanıma sunulmasının ardından gelecek sene de global çıkışını yapacak. Google bu uygulama ile dünyanın en büyük deprem tespit ağını oluşturmayı hedefliyor.

Google’ın Android’e bu yaz getireceği özellikler

Haberin başında sizlere 6 yeni özellikten bahsetmiştik, gelin o özelliklere de yakından göz atalım. Google mesajlar ve Gboard için bu yaz karşımıza yeniliklerle çıkacak. Şirket Android Auto için de bir takım iyileştirmeler üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu bağlamda ilk olarak Google’ın mesajlar uygulamasında artık ‘yıldız’ işareti karşımıza çıkacak. WhatsApp’tan uzun bir süredir alışık olduğumuz yıldızlı mesaj özelliğini bu yaz Google’da bizlere sunacak. Önemli mesajları bulmayı daha kolay hale getiren bu özelliğin oldukça işlevsel olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bunun yanı sıra Gboard içindeki Emoji Kitchen (Emoji Mutfağı) ise özellikleri de geliştirilecek. Bir mesaj yazdığınızda Gboard’un emoji menüsünden, mesajınızın içeriğine uygun çeşitli çıkartmalar kullanıcıların karşısına çıkacak.

Android Auto tarafında ise bu yazdan itibaren şarj, park ve navigasyon uygulamaları kullanılabilir hale gelecek. Android Auto için mesajlaşma deneyimi de geliştirilecek. Artık yeni mesajları direkt olarak WhatsApp ve Mesajlar üzerinden okuyup yanıtlayabileceksiniz.

Son olarak da Google Asistan bazı yeni yeteneklerle karşımıza çıkacak gibi duruyor. Artık Asistan, ”hey Google, faturamı öde.” gibi komutları da uygulayabilecek. Ancak tabi ki de bu ve benzer yeteneklerin kullanıcıların cihazlarına vereceği izinlere bağlı olacağının altını çizmek gerek.


Google Pay'e kripto para desteği geldiGoogle Pay'e kripto para desteği geldi
Google, arka plan uygulamaları için harekete geçti      Google, arka plan uygulamaları için harekete geçti      

PAYLAŞ