Android Auto Türkiye'ye geliyor - Haberler - indir.com

Android Auto Türkiye'ye geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 20:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın destek sunan otomobiller ile akıllı cep telefonların kablolu ya da kablosuz bir şekilde bağlanmasını sağlayan uygulaması Android Auto, Türkiye'nin de içinde olduğu 36 ülkede daha kullanıma sunuluyor. 36 ülkeden bazıları bugün itibariyle bazıları ise gelecek dönemde Androd Auto desteğine kavuşacak. 

Milyonlarca kullanıcının kullandığı Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google, sürücülerin trafik sırasında otomobilleri ile daha iyi bir iletişim kurmasını sağlayan Android Auto özelliğinin üzerinde sürekli çalışmalar yaparak geliştiriyor. Bu geliştirme sırasında kapsama alanını da genişletmek üzere harekete geçti. 3 Aralık’ta (dün) Google Blog’da paylaşılan bir makale içerisinde Android Auto ile ilgili heyecan verici açıklamalarda bulunan Google, Android Auto’nun bugün itibarıyla Türkiye dahil 36 ülkede daha kullanımsa sunulduğunu aktardı.

Arabalar için tasarlanan Android Auto güncellendiArabalar için tasarlanan Android Auto güncellendi

Android Auto ile aracınızı daha akıllı cihaz haline getirin

Konu hakkında dev şirketin açıklamasına göre Android Auto, söz konusu bu 36 ülkenin bazılarında bugün itibariyle kullanıma sunmuş olsa da listede yer alan bazı ülkelerin tamamında kullanılması biraz zaman alabilir gibi gözüküyor. Bu sebeple ise Android Auto'nun Türkiye'de tam olarak ne zaman kulalnıma sunulacağını söylemek de mümkün değildir. 

Android Auto, Google Mobil Servisleri bulunan tüm akıllı cihazlarda ön yüklü olduğundan Android 10 ve üzeri işletim sistemine sahip olan akıllı cep telefonların araçlarına bağlanmaları uygulamadan faydalanmaları için yeterli olacak. Android 9 veya daha eski bir Android sürümüne sahip olanların ise Google Play’den Android Auto uygulamasını indirmesi gerekiyor. Android Auto’yu kablosuz olarak kullanabilmek isteyenler ise Android 10 ve üzeri işletim sistemiyle çalışan bir Samsung telefona sahip olmanız gerekiyor.

Bugün itibarıyla Android Auto’nun kullanıma sunulacağı 36 yeni ülke

Arnavutluk

Angola

Ermenistan

Belarus

Belçika

Bosna Hersek

Botsvana

Bulgaristan

Hırvatistan

Kıbrıs

Çek Cumhuriyeti

Danimarka

Estonya

Finlandiya

Yunanistan

Macaristan

İzlanda

Endonezya

Letonya

Litvanya

Lüksemburg

Makedonya

Malta

Moldova

Hollanda

Norveç

Polonya

Portekiz

Romanya

Sırbistan

Slovakya

Slovenya

İsveç

Tayland

Türkiye

Ukrayna

Android Auto nedir?

Android Auto, akıllı cep telefonlardaki uygulamaları aracınızın bilgi eğlence ekranına yansıtmanızı; takvim, Spotify gibi platformları Android Auto'ya özel olarak optimize edilmiş olan bazı uygulamaları araç üzerinden de kullanmanız sağlanıyor. Uygulamaları kullanırken Google Asistandan yardım alabilirsiniz. Bu sırada Google Asistan sayesinde aracınızı adeta bir sesli asistana çevirmenizi sağlayan akıllı telefon-otomobil bağlantı standardıdır. Türkiye'de satışa sunulan birçok yeni nesil otomobilde Android Auto desteği bulunuyor olsa da şu ana kadar Google tarafından resmi olarak ülkemizde desteklenmediği için tam anlamıyla kullanılmamaktaydı. 

 


Android Auto Wireless desteği alan Samsung modelleri belli olduAndroid Auto Wireless desteği alan Samsung modelleri belli oldu
Android Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyorAndroid Auto, önümüzdeki yıl BMW'ye geliyor
Android Auto ve Apple CarPlay'in sunucuların dikkatini dağıttığı ortaya çıktı!Android Auto ve Apple CarPlay'in sunucuların dikkatini dağıttığı ortaya çıktı!

PAYLAŞ